Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda domaćin polufinalnom turniru državnog prvenstva za kadete

Preuzmite sliku

Nakon što su pioniri i juniori OKK Sloboda uspješno odradili polufinalne turnire državnog prvenstva u svojim kategorijama i osigurali nastup na finalnom turniru u borbi za prvaka Bosne i Hercegovine, ovog vikenda isti zadatak očekuje kadetsku selekciju crveno-crnih koja je domaćin prvog polufinalnog turnira državnog prvenstva.

Ekipa Slobode je na finalnom turniru sistema “A” u Sarajevu upisala pobjede protiv ekipe Sparsa (52:75) i ekipe Igman Burcha (91:90) čime su kao prvoplasirana ekipa ostvarili plasman na polufinalni turnir državnog prvenstva i postali nosioci turnira “A”.

Turnir “A” na rasporedu je u subotu i nedjelju u tuzlanskom Mejdanu, a pored kadeta Slobode na turniru će još nastupiti kadetske ekipe Akademije Borac i Čapljine.

Turnir “B” odigrat će se u Laktašima gdje će snage odmjeriti ekipe Student Igokee, Pepi Sporta i Igman Burcha, dok će na turniru “C” u Širokom biti odigran samo jedan meč između Širokog i Sparsa zbog odustajanja ekipe Radnika. Turnir se igra po sistemu svako protiv svakoga i prvoplasirana ekipa ostvaruje prolaz dalje i plasman na finalni turnir za prvaka Bosne i Hercegovine.

Kompletan raspored i satnica: 

subota, 17.06.2023. godine (velika dvorana SKPC Mejdan)

18:00 – OKK Sloboda vs HKK Čapljina

nedjelja, 18.06.2023. godine (velika dvorana SKPC Mejdan)

12:00 – HKK Čapljina vs KK Akademac Borac
17:00 – KK Akademac Borac vs OKK Sloboda

Finalni turnir prvenstva Bosne i Hercegovine za juniore na rasporedu je 20./21. juna, odnosno utorak i srijedu, a plasman na završnicu za državnog prvaka ostvarili su SKK “Student” Igokea, KK “Akademac” Borac i OKK Sloboda.

Mjesto odigravanja kao i kompletan raspored sa satnicama biti će poznat u narednim danima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,