Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda brojala do 101 protiv Heliosa iz Domžala (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaši OKK Slobode večeras u Mejdanu u okviru 16. kola ABA 2 lige ugostili ekipu Heliosa iz Domžala i uspjeli zabilježiti važnu pobjedu, rezultatom 101:83. (22:19; 19:22; 31:20; 29:23).

Da su igrači trenera Damira Mulaomerovića osjetno podigli formu pokazali su i večeras protiv Heliosa.

Nošeni podrškom s tribina domaće publike i predvođeni raspoloženim Tomaševićem, Čamparom i Greggom OKK Sloboda je odigravši kvalitetnu utakmicu upisala izuzetno vrijednu pobjedu u ovom takmičenju.

Domaći košarkaši su dobro otvorili utakmicu i uspjeli prvu četvrtinu da okončaju u svoju korist rezultatom 22:19. Druga četvrtina pripala je gostima iz Domžala identičnim rezultatom pa se na odmor otišlo sa neriješenih 41:41.

Međutim, početkom treće dionice, igrači trenera Damira Mulaomerovića ubacili su u brzinu više i u 23. minuti, nakon rezultata 50:49, postigli su 17 poena, a primili svega 6, rezultatski su se odvojili i prednost nisu ispuštali do kraja.

U 33. minuti Miloš Grubor je trojkom donio vodstvo od 79:66, tako da uprkos pokušajima gostiju da dođu u priliku za preokret, to se nije dogodilo.

Do posljednjeg zvuka sirene košarkaši Slobode uspjeli su čuvati stečenu rezultatsku prednost i na kraju je još povećati do konačnih 101:83.

U ekipi OKK Slobode Vladimir Tomašević je postigao 23 (8 skokova), Sani Čampara 19, Walter Denzel Gregg 17, Robert Rikić 16, a Miloš Grubor 14 poena.

Za Helios Suns najčešće su pogađali Blaž Mahovkić 17 (8 skokova), Krešimir Radovčić 14, a Davor Konjević 12 poena.

Tuzlacima je ovo peta pobjeda u ligi kojom su povećali svoje šanse u borbi za opstanak, dok su igrači slovenačke ekipe doživjeli osmi poraz.

Od dolaska Damira Mulaomerovića na klupu OKK Slobode, ekipa igra mnogo bolje što se, uostalom, vidi po rezultatima, jer su u posljednjih sedam susreta šest puta izašli kao pobjednici. (Foto: V.Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,