Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK “Sloboda” nezaustavljiva: U Mejdanu savladan Čelik sa 29 poena razlike

okk sloboda celik
Preuzmite sliku

OKK SLOBODA – OKK ČELIK 95:66

okk sloboda celikVelika dvorana Mejdan. Gledalaca: 700. Sudije: Kunosić, Palo, Mrković. Rezultat po četvrtinama: 25:20, 28:18, 22:12, 20:16.

OKK SLOBODA: Ibračević 11, Arnautalić 5, Radić 10, Ahmedić 6, Zekavičić 9, Marijan 1, Latifagić 3, Grošić, Tanasilović 28, Andelija 2, Pejić 6, Hujdurović 14. Trener: Adnan Hodžić.

OKK ČELIK: Anđelić 13, A. Merdanović 5, E. Merdanović 12, Mehtić 6, Begagić 8, Arnaut 1, Dizdar, Durmić, Ibrahimkadić, Suljić 21, Malkoč. Trener: Nedžad Hodžić.

Kao i u većini dosadašnjih susreta u Mejdanu, OKK Slobodi je trebala jedna četvrtina zagrijavanja pa da u nastavku meča deklasiraju svoje protivnike. Ovaj put poraženi su bili košarkaši Čelika. Iako su prvi period okončali sa zaostatkom od pet poena, u nastavku nisu mogli odoljeti napadima domaćina. Posebno je raspoložen bio Mišo Tanasilović koji je u prvom poluvremenu postigao čak 20 poena.

Interesantno, Tuzlaci su u prvom poluvremenu upisali tek pet ličnih grešaka, što je značilo da su imali još prostora za agresivnijom odbranom. Kada su još jače zatvorili prilaze svom košu, to se automatski odrazilo na rezultatu. Mladi Zeničani u trećoj su postigli 12, a u zadnjoj četvrtini 16 poena.

“Crveno – crni” iz Tuzle furiozno su povećavali prednost za konačnih +29 poena. Prvo ime Tuzlaka bio je Tanasilović sa 28 poena, dok je kod Čelika po poenima prednjačio Suljić sa 21 poenom.

Čelik je za OKK Slobodu bio sjajna uvertira pred posljednja kola A1 lige u kojima će Tuzlaci igrati sa glavnim konkurentima za prvo mjesto – sarajevskim Sparsima i Play off – om.

Tuzlasport.com / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: