Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasila se i Euroliga nakon tučnjave košarkaša Reala i Partizana, evo zašto je prekinut meč

Preuzmite sliku

Čelnici Eurolige oglasili su se nakon velikog incidenta u Madridu između košarkaša Reala i Partizana te su osudili sve ono što se dešavalo na terenu uz najavu da će odluke disciplinskog sudije biti poznate u toku današnjeg dana.

“Druga utakmica serije doigravanja između Real Madrida i Partizana Mozzart Bet Beograd prekinuta je 1 minutu i 40 sekundi prije kraja kada je došlo do svađe na terenu i većina obje klupe je bila prazna.

Vezano | Žestoka tučnjava košarkaša Reala i Partizana, Džanan Musa nokautiran završio na parketu

Kada su izrečene diskvalifikacije za one igrače koji su sudjelovali u svađi i one koji su automatski izbačeni zbog napuštanja klupa, nijedna ekipa nije imala potreban minimum od dva igrača za završetak igre, stoga se utakmica smatra službeno završenom s rezultatom koji je bio 80-95 u korist Partizana koji sada vodi u seriji 2-0.

Košarkaška Euroliga proslijedila je činjenice Neovisnom disciplinskom sucu košarkaške Eurolige, koji će u roku od 24 sata donijeti odluku o incidentima na terenu prema utvrđenom postupku.

Euroliga oštro osuđuje događaje koji su se dogodili na kraju utakmice. Takvi događaji ne predstavljaju vrijednosti poštovanja koje promiču liga i njeni klubovi i koje utjelovljuje košarkaški sport”, saopšteno je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,