Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić dobio pravnu bitku: Odbačena tužba zbog navodnog bacanja smeća na imanje komšije

Preuzmite sliku

Nakon gotovo trogodišnje pravne bitke, sudac je odbacio tužbu na Okružnom sudu u Clackamasu koji je optužio Jusufa Nurkića da je bacao smeće na imanje svog komšije, prenosi wweek.com

Viša sutkinja Marilyn Litzenberger prošle je sedmice presudila u korist bivšeg centra Portland Trail Blazera. (Nurkić je prošle godine prešao u Phoenix Sunse.)

Komšija Kent Seida pristao je da se neće žaliti na presudu i kaže da će donirati 500 dolara u Nurkićeve dobrotvorne svrhe.

“Žao mi je što sam vas krivio za neovlašteni ulazak i bacanje oborenih grana na moje imanje”, napisao je u pismu upućenom Nurkiću.

Kada su ga novinari kontaktirali, Seida je okarakterizirao ishod kao dobitnu za sve. Kaže da je firma za uređenje koju je angažirao Nurkić platila popravku njegove oštećene ograde. “Ja sam dobio svoju odštetu, on je dobio pismo za očuvanje obraza”, kaže Seida.

Jeff Edelson, Nurkićev advokat, nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Seida je podnio tužbu 2021. godine, optužujući Nurkića da je bacio “otpad, uključujući smeće, grane drveća, beton i kamenje” na njegovo imanje u West Linnu i oštetio njegovu ogradu na imanju gdje čuva stoku.

Tražio je više od 8.000 dolara odštete.

Seida ima historiju loših komšijskih odnosa u posljednjih nekoliko godina. Podnio je pedesetak sličnih tužbi, koje su bile odbačene kao neosnovane.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,