Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Legendarni NBA igrač optužen da je na silu oralno zadovoljavao drugog muškarca

Preuzmite sliku

Legendarni košarkaš Dwight Howard suočen je s teškim optužbama.

Howard je osmerostruki All-Star, peterostruki član najbolje petorke lige, trostruki odbrambeni igrač godine i prvak s Lakersima 2020. u ulozi pričuvnog centra. Prošlog ljeta ostao je bez ponude NBA momčadi i karijeru nastavio u lakšoj ligi, ali nije se odlučio za Evropu, pa niti za Kinu, nego za Taoyuan Leopardse u igrački opskurnoj tajvanskoj ligi. Za njim je na Tajvan otišao i navodni seks-skandal koji su objavili američki mediji.

Malo poznati američki medij RadarOnline.com ekskluzivno je objavio informaciju koja je kasnije potvrđena – čovjek imena Stephen Harper podnio je tužbu protiv Howarda zbog seksualnog napastovanja. Harper tvrdi da ga je Howard tokom ljeta 2021. pokušavao nagovoriti na seks u troje, ali i da ga je, kad u tome nije uspio, na silu oralno zadovoljio. Radar Online je tražio Howardov komentar na ove optužbe i zasad ga nije dobio.

Teške optužbe

Howard je tako optužen za fizički napad, nanošenje tjelesnih ozljeda, seksualno napastovanje i zadržavanje osobe protiv njene volje. U prošlosti je Howard nekoliko puta u javnosti okarakteriziran kao homoseksualac, ali je to svaki put demantovao. Ima petero djece s nekoliko različitih žena.

U svojoj tužbi Harper navodi da ga je Howard kontaktirao putem Instagrama 29.maja 2021. godine. I to putem “sekundardnog Instagram profila”. Tvrdi da mu je tim putem poslao broj mobilnog telefona, a da mu je Howard na to odgovorio emotikonom vraga. Nakon toga su se nastavili dopisivati.

Prošlo je neko vrijeme u razgovoru, a onda su počeli razmjenjivati golišave fotografije i videozapise, tvrdi Harper. “Od maja do jula 2021. godine trajalo je dopisivanje gospodina Harpera i gospodina Howarda. Razmjenjivali su tekstualne poruke, ali i nekoliko onih koje su sadržavale eksplicitne fotografije i videozapise”, stoji u tužbi.

Dogovorili sastanak

U tužbi također piše da je Howard kontaktirao Harpera 19. jula 2021. godine s porukom “da razmišlja o njegovom komadu mesa” te je nakon toga navodno zatražio sastanak. Navodno je rekao Harperu da dođe u njegov dom u Georgiji, da je njegov sin zaspao i da će imati mir. U tužbi se navodi da je Howard rekao Harperu da će ga pustiti da ode iz kuće prije nego što se dječak probudi.

Harper kaže da je uzeo Uber do Howardove kuće i putem dobio pitanje od Howarda. “Želiš li seks u troje s tipom ili s djevojkom?” navodno je stajalo u poruci. Harper kaže da je odgovorio da ne želi seks u troje, ali da je svejedno došao kod Howarda.

Tvrdi da je odmah po dolasku u kuću krenulo ljubljenje i razmjenjivanje nježnosti koje se preselilo u spavaću sobu. Nakon toga su, tvrdi Harper, razgovarali 40 minuta prije nego što je Howard ponovno sve okrenuo na seks. Harper tvrdi da je Howard počeo nekome slati poruke i da se nedugo zatim u sobi pojavio muškarac odjeven u ženu koji se predstavio kao Kitty, prenosi Index.hr.

Sve je opisano do u detalj

U tužbi Harper navodi da je Howard tražio seks u troje s Kittyjem, ali je on to odbijao. Htio je otići, ali ga je NBA zvijezda ipak uvjerila da ostane. Tvrdi da je nakon toga Kitty pustio pornofilm na TV-u i počeo oralno zadovoljavati Howarda. Tvrdi i da mu je bilo neugodno, ali da je pokušao ostati miran.

“Howard je počeo rukom trljati Harperovo bedro i dodirivati njegov penis ispod donjeg rublja. Harper je na to rekao tako što je glavom kimao u znak “Ne”, a onda i verbalno dao do znanja da ne želi takav kontakt. Nakon toga je Harper rekao Howardu da prestane, a on je postao agresivan. Rekao je Harperu da će raditi što god želi i da će se njemu to svidjeti. Harper se bojao da će mu on i Kitty nauditi ako ne bude sarađivao”, navodi se u tužbi pa slijedi:

“Optuženi je ustao, stao nad Harpera i na silu mu skinuo donje rublje. Pritisnuo ga je na krevet i bez njegovog pristanka ga oralno zadovoljavao. Harper je bio u strahu od posljedica ako se pobuni protiv te radnje pa je sve izdržao. Howard je prestao kad je shvatio da Harper nije seksualno uzbuđen. Nakon toga je u krevet došao Kitty koji je analno penetrirao Howarda dok je NBA igrač svoj penis nasilnim putem stavljao u Harperova usta. Kada su završili, Harper se odmah obukao, pozvao Uber i napustio kuću.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje