Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

LeBron James nadmašio rekord koji je držao zajedno s još jednom legendom Lakersa

Preuzmite sliku

LeBron James je izabran rekordni 20. put za All-Star utakmicu i kao kapetan tima Zapada igrat će protiv Giannisa Antetokounmpa koji predvodi tim Istoka 18. februara u Indianapolisu, objavila je NBA u četvrtak.

James (Los Angeles Lakers), koji je 30. decembra proslavio svoj 39. rođendan, 20. izborom za All-Star utakmicu u svojoj 21 NBA sezoni nadmašio je rekord koji je držao zajedno s još jednom legendom Lakersa, Kareemom Abdul-Jabbarom.

U timu Zapada će mu se pridružiti Kevin Durant (Phoenix Suns), Srbin Nikola Jokić (Denver Nuggets), Slovenac Luka Dončić (Dallas Mavericks) i Kanađanin Shai Gilgeous-Alexander.

Tim Istoka predvodi Antetokounmpo, a osim njega tu su njegov  suigrač iz Milwaukee Bucksa Damian Lillard, MVP-jem u sezoni 2022./ 2023. Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Jayson Tatum (Boston Celtics) i Tyrese Haliburton (Indiana Pacers).

Zvijezda Dallas Mavericksa 24-godišnji Slovenac Luka Dončić peti je put zaredom izabran u tim Zapada za NBA All Star utakmicu, a po četvrti put u prvu petorku.

Dončić se sada pridružio LeBronu Jamesu, Kobeu Bryantu, Shaquilleu O‘Nealu, Isiahu Thomasu i Anthonyju Davisu na listi NBA igrača koji su se uspjeli pet puta kvalificirati za All Star utakmicu prije navršenih 25 godina.

Timovi su sastavljeni s 50 posto glasova navijača, 25 posto glasova igrača i 25 posto glasova novinara koji prate NBA ligu. NBA će 1. februara objaviti rezervne igrače, koji će biti izabrani glasovima trenera. (HINA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje