Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode pretrpjeli novi poraz: Nadigrani od Slavije u Istočnom Sarajevu

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode u okviru 13. kola gostovali su kod ekipe Slavije u Istočnom Sarajevu što je ujedno bio i posljednji duel crveno-crnih u ovoj kalendarskoj godini.

Tuzlanski tim je u tijesnoj i do samog kraja napetoj utakmici ostao bez pobjede čime su upisali svoj šesti ovosezonski poraz. Slavija je boljom igrom u drugom poluvremenu uspjela preokrenuti rezultat i do kraja iskontrolisati susret za svoju četvrtu pobjedu.

Ekipa Slobode sjajno je ušla u utakmicu serijom od osam poena te su odličnu napadačku igru krunisali i dobrom odbranom na samom startu gdje su domaći teško dolazili do poena. Nakon vodstva gostiju od četiri poena u prvoj, slijedi druga četvrtina, sa nešto slabijom efikasnošću s obje strane, ali i čvršćim odbranama. Izjednačenim rezultatom drugog perioda igre crveno-crni idu na pauzu sa prednošću i rezultatom 30:34.

Gosti iz Tuzle su, baš kao i u prethodnom ogledu protiv Širokog, stali sa napadačkom igrom što je kao rezultat donijelo svega 10 poena u trećoj dionici igre za crveno-crne. Domaći su to znali iskoristi da potpuno okrenu rezultat i pređu u vodstvo. Sa tri poena rezultatskog plusa ekipa iz Istočnog Sarajeva ušla je u posljednjih 10 minuta igre, a istu prednost uspjeli su zadržati do kraja usprkos neizvjesnoj završnici. Slavija je na koncu slavila svoju četvrtu ligašku pobjedu rezultatom 70:67 (16:20; 14:14; 17:10; 23:23).

Ekipa Slobode imala je čak četiri dvocifrena strijelca, ali ni to nije bilo dovoljno večeras za novi trijumf.

Darrion Strong bio je najefikasniji sa 15 poena, Đorđe Lelić je imao 13, Ismet Sejfić je ubacio 11, dok je Devine Eke dodao 11 poena. S druge strane, Aleksandar Ilić vodio je svoju ekipu do pobjede sa 15 ubačenih poena.

Sloboda je večerašnjim porazom završila kalendarsku godinu sa omjerom 7-6 u aktuelnoj takmičarskoj sezoni, dok su košarkaši Slavije novom pobjedom ubilježili skor od 4-9.

Ekipe Prvenstva Bosne i Hercegovine sada očekuje pauza do 13.01.2024. kada se ligaški raspored nastavlja utakmicama 14. kola.

Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,