Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode poraženi od Zrinjskog u dramatičnoj završnici (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode poraženi su u susretu 19. kola prvenstva Bosne i Hercegovine u Mostaru protiv Zrinjskog rezultatom 84:82 (20:29; 19:17; 24:17; 21:19).

Tim Josipa Pandže odlično je otvorio susret u Mostaru i zahvaljujući prije svih raspoloženom Milivoju Božoviću nakon prvog poluvremena Sloboda je imala prednsot od sedam razlike, a rezultat je glasio 39:46.

Početkom drugog poluvremena Zrinjski je zaigrao dosta bolje dok su košarkaši Slobode sa nekoliko vezanih grešaka na početku treće četvrtine omogućili domaćinima da za kratko vrijeme smanje rezultatski zaostatak.

Trojkom Ivana Milićevića pred sami kraj treće četvrtine Zrinjski je preokrenuo rezultat u svoju korist, a rezultat je glasio je 61:60 u korist domaćih.

Sloboda je zatim preko Jovanovića uzvratila trojkom za novi preokret od 61:63 ali već u narednom napadu Zrinjskog Marko Ljujić polaže loptu u obruč za 63:63.

Bio je to rezultat s kojim se ušlo u posljednju dionicu utakmice.

Prvih pet minuta četvrte četvrtine proteklo je u prilično izjednačenoj igri na parketu, a onda se razigrao Marko Šutalo i Zrinjski tri minute prije kraja meča ima prednost od pet poena, a bilo je 79:74.

Minut prije kraja utakmice rezultat na semaforu bio je 82:81 u korist Zrinjskog. Međutim, posljednje sekunde utakmice bile dramatične jer je Sloboda kod rezultata 84:81 imala dva slobodna bacanja.

Jovanović je iskoristio prvo da bi kod drugog bio neprecizan, ali Božović upisuje skok u napadu dolazi do lopte ali iz teške pozicije nije uspio pogoditi za poravnanje rezultata.

Mostarce do pobjede predvodili su Marko Ramljak sa 22 poena, Ivan Milićević sa 17, Aleksandar Todorivć sa 16 i Marko Šutalo sa 13 postigunutih poena.

U redovima OKK Slobode najefikasniji bio je Milivoje Božović sa 19 poena, Gregory Thondoiuf ubacio je 17 dok je Danilo Šibalić zaustavio na 15 poena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,