Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode nakon produžetka slavili važnu pobjedu u Trebinju protiv Leotara

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode nakon produžetka ostvarili su pobjedu na gostovanju u okviru 25. kola Lige BiH u Trebinju rezultatom 109:100.

Do 28. minute Leotar je imao prednost 74:62. U 28. minuti nervoza na terenu prouzrokovala je koškanja među igračima, košarkaši iz Tuzle su otišli u svlačionicu. Nakon 2-3 minuta provedena u svlačionici Tuzlaci su se vratili na parket. Epilog prekida susreta bilo je isključenje šest igrača,

Sudije Miličević, Marič i Vlaho su uz konsultacije sa delegatom donijeli odluke da su kod domaćih isključeni Milidragović, Ninković i Đurasović, a kod Slobode Lelić, Strong i Miličević.

Prethodno su sudije isključile trenera Leotara Šegrta koji je u jednom trenutku uletio na teren kako bi spriječio koškašnje među igračima.

Utakmica je nastavljena kod rezultata 74:62. Tuzlaci su u nastavku smanjivali prednosr domaćih, svega nekoliko sekundi prije kraja Jakupović je pogodio za 92:91, a već u narednom napadu domaći uspijevaju iskoristit jedno slobodno bacanje i utakmicu odvesti u produžetak (92:92).

U produžetku Durmo, Alikadić, Munižaba i društvo su zaigrali bolje i ostvarili izuzetno važnu pobjedu u borbi za Ligu 6.

Nakon pobjede u Trebinju Sloboda na svom terenu dočekuje Čapljinu i Spars. S druge strane Borac nakon pobjede protiv Čelika, kući dočekuje Leotar i Bosnu, i upravo će jedna od ove dvije ekipe biti posljednji putnik u Ligu 6.

Kada je u pitanju međusobni omjer, Sloboda je ove sezone slavila u obje utakmice protiv Borca, a trenutno ima i bolju koš razliku. U svakom slučaju Sloboda sa dvije pobjede do kraja sigurno je u Ligi 6, dok s druge strane Borac isto treba dvije pobjede i da se Sloboda oklizne, negdje u posljednjim susretima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje