Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kobe sat vremena prije smrti poslao poruku Shaqovom sinu

Preuzmite sliku

Shaquile O'Neal i Kobe imali su svojih razmirica, ali i pazili da to ostane iza njih po svršetku karijere, a posebno da se ne prenese na djecu. Kobe je za Shareefa O'Neala bio ‘amidža’

Jezivo je pogledati taj screenshot. Shareef O'Neal (20), sin još jedne ikone Lakersa – Shaquillea O'Neala, ujutro je dobio poruku od Kobieja Bryanta. Odgovorio mu je čim se probudio, prije nego je bacio oko na vijesti…

U tragično jutro 26. januara u kojem su poginuli i on 13-godišnja kćer Gianna, Kobe je Shareefu poslao poruku:

– Jesi dobro, fam? (*skraćeno od ‘family’, porodica)?

Shareef O'Neal mu je odgovorio kad se probudio, dvije minute prije 11 sati kad je tragična vijest već tresla svijet:

– Jesam! Radim na mnogim stvarima, pokušavam odlučiti koji će mi biti sljedeći potez. A kako si ti? – otpisao mu je Shaqov sin.

Pitanje na koje odgovora nema jer tada ni Kobeja više nije bilo. On, Gianna i još sedmoro ljudi poginuli su u stravičnom padu helikoptera u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu kod mjesta Calabasas u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

  • Shareef, također košarkaš, od Kobeja se oprostio ovim riječima:

    – Ovo su naše poruke od JUTROS. Da samo nisam spavao, da sam samo mogao pričati sa tobom… Ne mogu sada trezveno ni razmišljati. Silno mi je drago što smo se zbližili ovih godina, ne zbog toga što si mi bio sjajan amidža nego i trener i mentor. Volim te, čovječe. Hvala ti za sve što si napravio… Za ovaj grad, za košarku, a i za mene. Neću te iznevjeriti. Uvijek si računao na mene i podizao me. Volim te – napisao je Shareef O'Neal.

    – Ne postoje riječi kojima bi izrazio bol koju sada preživljavam u ovom tragičnom i tužnom trenutku kada sam izgubio svoju rodicu, mog prijatelja, mog brata, mog partnera u pobjedama… Volim te i falit ćeš mi. Moje saučešće cijeloj porodici Bryant i porodicama ostalih putnika iz helikoptera. POZLIT ĆE MI! – napisao je Shareefov otac i Kobejev trofejni suigrač iz Lakersa Shaq na Instagramu.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by DR. SHAQUILLE O'NEAL Ed.D. (@shaq) on

    Među žrtvama pada helikoptera je i bejzbolski trener univerziteta u okrugu Orange John Altobelli (56), njegova supruga Keri i kći Alyssa, koja je trebala zaigrati na turniru kao i Kobejeva kći. Bile su suigračice u akademiji Mamba, piše 24sata.hr.

    Poginula je i košarkaška trenerica Christina Mauser koja je radila u jednoj privatnoj osnovnoj školi u okrugu Orange, mlada košarkašica Payton i njena majka Sarah Chester, kao i pilot Ara Zobayan.

    Shaquille O'Neal i Kobe Bryant imali su svojih razmirica, ali i pazili da to ostane iza njih po svršetku karijere, a posebno da se ne prenese na djecu. Kobe je za Shareefa O'Neala bio – amidža.

    Vezano | U čast košarkaškoj legendi: Pokrenuta online peticija da Bryantova silueta krasi logo NBA lige 

    Vezano | Tragičan kraj velike ljubavi: Kobe Bryant i supruga imali su romansu o kakvoj mnogi mogu samo sanjati  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje