Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić mladim košarkašima Slobode pružio podršku uoči važnih utakmica

Preuzmite sliku

Nakon završenog finalnog turnira u konkurenciji juniora, na kojem su juniori OKK Sloboda osvojili treće mjesto, već od sutra su na rasporedu završnice u konkurencijama pionira i kadeta.

Borba za državnog prvaka u kategorijama pionira i kadeta kreće za vikend, tačnije 24./25. juna, a domaćin U14 i U16 finalnih turnira za prvaka Bosne i Hercegovine biti će Laktaši.

Kadeti su u okviru polufinalnog turnira državnog prvenstva odigrali dva susreta i bez većih problema, sa dva trijumfa, stigli do prvog mjesta. Rutinske pobjede ubilježene su protiv ekipa HKK Čapljina i KK Borac, što je kadetsku selekciju odvelo na završni turnir i u borbu za naslov državnog prvaka.

Najbolji bh. košarkaš i igrač Portlanda Jusuf Nurkić vrijeme u Tuzli provodi i više nego aktivno, od druženja sa porodicom do predavanja mladima Nurkić stiže na sve strane.

  • Nakon što je tokom jučerašnjeg dana mamu odveo na ćevape danas je na treningu posjetio i mlađeg brata Kenana  koji je jedan od nosilaca mladog tima koji ima priliku da se okiti titulom prvaka države.

    Nurkićeva posjeta mladim košarkašima sigurno da će biti vjetar u leđa na završnom turniru. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje