Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jasna Sliško: Bez podrške Meridiana „RMU Banovići” ne bi opstao na vrhu

Preuzmite sliku

Košarkašice „RMU Banovići” ubjedljivo su jedna o najuspješnijih sportskih ekipa u BiH.

Unazad dvije godine djevojke su igrale same završnice u najvišem rangu takmičenja u BiH, a takmičile su se i na međunarodnom nivou, u WABA ligi.

Za njih nema stajanja, i dalje ciljaju sami vrh bh. i međunarodnih košarkaških takmičenja, a Jasna Sliško, predsjednica kluba ŽKK „RMU Banovići” kaže da im je na dosadašnjem putu razvoja, podrška kompanije Meridian dala snažan vjetar u leđa.

-Unazad dvije godine naš kolektiv je igrao same završnice, kako prvenstva, tako i kupa BiH i sigurno da bez Meridiana ne bismo bili jedna od najuspješnijih ekipa u BiH. Bez ove podrške, kao i drugih sponzora, ne bismo se mogli održati na dva najviša nivoa takmičenja u ženskoj košarci – rekla je Sliško.

 • Kaže da im je cilj da se plasiraju među četiri najbolje ekipe BiH, da igraju završnicu prvenstva, te da ostvare što bolji rezultat u takmičenju u WABA ligi u odnosu na prethodne sezone.

  -Zaista nam je podrška kompanije Meridian veoma značajna i u smislu same afirmacije naših seniorki. Raduje nas činjenica da kompanija Meridian već drugu sezonu za redom daje doprinos afirmaciji naših seniorki na međunarodnom nivou, razvoju ženske košarke u Banovićima, ali i sporta u cijeloj BiH – istakla je Sliško.

  Klubovi čiji je sponzor kompanija Meridian, između ostaloga, karakteristični su po tome što su rasadnici talenata i što baštine tradiciju, a prepoznatljivi su i po svojim navijačima i simpatizerima, za koje Meridian ima posebne pogodnosti.

  -Naše strateško opredjeljenje je podrška domaćoj košarci, pa tako ne izostavljamo ni manje klubove, kojima želimo biti vjetar u leđa – kažu u kompaniji Meridian.

 • Dodaju da će ulaganje u sport i sportske kolektive biti njihova misija i cilj i u predstojećoj, 2024. godini.

  Meridian grupacija je ekskluzivni betting partner više od 20 fudbalskih i košarkaških klubova širom svijeta. Od Beograda, Banjaluke, Podgorice, preko Minhena, Valete i Limasola, Kanarskih ostrva, Dar es Salama… Meridianbet ponosni je sponzor timova koji dolaze iz najviših profesionalnih liga – fudbalskih, košarkaških, rukometnih…

  U saradnji sa klubovima i sportskim savezima svih zemalja u kojima posluje, ova kompanija novčanim i donacijama u vidu sportske opreme ulaže i u amaterske klubove, sportska udruženja i škole sporta.

  Za kompaniju Meridian razlika između “malih” i “velikih”, profesionalnih i amaterskih, seniorskih i veteranskih sportova ne postoji – svi imaju podršku globalnog brenda industrije zabave i igara na sreću.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje