Četvrtak, 9. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italija Srbiji nanijela prvi poraz na Mundobasketu: Bogdanović tragičar Orlova

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Italije sa 78:76 u okviru Mundobasketa.

Tragičar Srbije je kapiten Bogdan Bogdanović, koji je trojke na ovom meču šutirao mizernih 1/13. Ipak, treba reći da Srbija nije imala ofanzivno, ali i energetski raspoloženog igrača, a donekle je izuzetak bio Ognjen Dobrić, koji je također često promašivao.

Od posljednje utakmice druge faze, u kojoj će rival Srbiji biti Dominikanska Republika, zavisi sa koje će pozicije i da li će uopšte “Orlovi” ići među najboljih osam. Italija bi, da je poražena od Srbije, praktično ostala bez šansi da se plasiraju dalje, tako da im je ovo praktično bila eliminaciona utakmica.

Nervozno je krenula Srbija, a Italijani su poveli 20:10 u prvoj četvrtini. Avramović, Gudurić i Davidovac su uneli preokret u igru, pa “Orlovi” serijom 14:2 prelaze u vodstvo. Međutim, Italijani brzo stižu šest poena prednosti, a poen prednosti na poluvremenu Srbiji trojkom na isteku 20. minuta donosi Bogdanović.

U trećoj četvrtini Srbija je zaigrala daleko bolje, probudio se i Nikola Jović i rezultat je bio 60:44. Međutim, tada kreće potpuni kolaps igre Srbije u oba smjera igre.

To je iskoristila Italija, napravila preokret i upisala veliki trijumf.

Naredni meč u I grupi Srbija igra u nedjelju trećeg septembra od 14 sati, a i ovaj meč ćete moći da gledate na Sport klubu, baš kao i sve utakmice Mundobasketa.

Grupa I, u kojoj se nalaze Srbija i Italija, u četvrtfinalu se ukršta sa J grupom, u kojoj su SAD, Litvanija, Grčka i Crna Gora.

Italija je pobijedila Srbiju na prethodna dva velika takmičenja – “Azzuri” su pobijedili “Orlove” u Beogradu 2021. godine na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, a potom i u osmini finala Evrobasketa 2022. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,