Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuzi nakon drame izbjegli historijsku bruku na Mundobasketu

Preuzmite sliku

Pobjeda, ali mnogo teže od očekivanog.

Košarkaši Francuske savladali su Libanon 85:79 u trećem kolu Mundobasketa i došli do tek prve pobjede na turniru.

Uspjeli su Francuzi da se spase velike sramote iako je u nekim djelovima utakmice izgledalo da bi azijska selekcija mogla do historijske senzacije. U drugoj četvrtini, Libanon je imao i maksimalnu prednost od 10 poena. Ipak, ova ekipa nije uspela da priredi najveće iznenađenje Mundobasketa. Francuzi su u završnici prelomili meč i riješili ga u svoju korist.

Briljirao je Wael Arakji sa 29 poena, dok je Ali Haidar dodao 12, a Sergio El Darwich 10. Njih trojica bili su najefikasniji pojedinci u redovima Libanona, dok su se kod Francuza istakli Guerschon Yabusele sa 18, Evan Fournier sa 17 i Nicolas Batum sa 12 poena.

Francuska je nakon ubjedljivog poraza od 30 razlike protiv Kanade i neuspjeha protiv Latvije došla do prve pobjede, ali nedovoljne za plasman u narednu fazu. Libanon je na začelju tabele bez pobjeda, dok Kanada i Latvija imaju po dvije pobjede i bez poraza su.

Košarkaška reprezentacija Dominikanske Republike pobijedila je u Manili Angolu s 75:67 u utakmici trećeg kola skupine A na Svjetskom prvenstvu i ostvarila svoju treću pobjedu, dok su do pobjede konačno došli Francuzi.

Košarkaši Egipta pobijedili su Meksiko 100:72 u susretu trećeg kola skupine D u Manili. Egipat je predvodio Ehab Amin s 22 poena, 10 asistencija i šest skokova, a u meksičkoj momčadi najefikasniji su bili Pako Cruz i Joshua Ibarra s po 21 košem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,