Srijeda, 12. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džanan Musa: Želim NBA prsten, to nije nemoguće

Preuzmite sliku

Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Brooklyn Netsa, istakao je da je od dolaska u Sjedinjene Američke Države, zemlju gdje se igra najbolja košarka na svijetu, najviše napredovao na planu fizičke spreme.

“U napretku mi je najviše pomogao trenerski tim. Sa mnom su prošli kroz sve, ali u narednom periodu moram dodati u brzinu više. Naravno, da bih ostvario sve ono što želim”, rekao je Musa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dodaje kako je ostvario jedan dio dječačkih snova:

“Jedan dio ciljeva je ispunjen, ali ima tu još posla. Želim osvojiti NBA prsten. To je ispred mene i smatram da to nije nemoguće. Iz dana u dan se trudim i nadam se da ću jednoga dana biti na vrhu”.

Naglašava da je život u Americi specifičan.

“Zahtijeva da ste mentalno sposobni da budete bez roditelja, bez porodice i daleko od kuće. Košarka, za koju živim, pomaže mi. Svaki dan dajem maksimum kako bih napredovao. Košarka Amerikancima znači mnogo jer je to sport broj jedan u ovoj zemlji. Kada se igra play-off, ljudi žive za svaki naredni dvoboj. To ih čini posebnim, kada govorim o čarobnoj igri pod obručima”, istakao je Musa.

Kazao je i da pokušava da ostane u formi, koliko god je moguće.

“Pokušavam da se što manje osjeti nedostatak treninga, kada sve ovo prođe. Na nama je da vidimo šta će se desiti s ligom. Sada je najvažnije da ostanemo kući i da ostanemo zdravi. Da provedemo dane sa svojim najbližima”, poručio je Musa, MVP U-16 Evropskog prvenstva kada je 2015. godine s Bosnom i Hercegovinom postao prvak Starog kontinenta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,