Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dramatična završnica u Mejdanu: U posljednjim sekundama košarkaši Slobode savladali Sparse

Preuzmite sliku

Nakon gostujuće pobjede u Trebinju, košarkaši Slobode su u derbiju protiv Sparsa u Mejdanu trebali potvrditi pobjedu, što su i uspjeli u dramatičnoj završnici pobjedom 82:81

Gosti iz Sarajeva su mnogo bolje otvorili susret a na krilima Gegića, Kamenjaša, Klavžara i ostalih održavali su minimalnu prednost tokom najvećeg dijela susreta. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću gostiju 40:44.

Gosti su i drugom dijelu nastavili sa rastrčanijom igrom, a u posljednju dionicu su ušli sa +6 poena razlike (58:64).

Kako se bližio kraj susreta domaći košarkaši su pokazivali dodatnu nervozu. Ipak, iz mnoštva brzih i nekontrolisanih napada izrodio se preokret vrijedan pobjede.

Amerikanac Strong na 7 sekundi do kraja preuzima incijativu i pogađa tricu za konačnih 82:81. U posljednjem napadu gosti nisu iskoristili priliku da pogode pa su izabranici Damira Mulaomerovića slavili zasluženu pobjedu i po svemu sudeći ključnu za plasman u Ligu 6 košarkaške Lige BiH.

Fantastičnu partiju u pobjedničkom timu odigrao je Ibrahim Durmo koji je imao double-double učinak od 20 poena i 21 skoka. Strong je meč završio sa 16 poena i četiri skoka.

Kod Sparsa Kamenjaš je imao double-double učinak od 26 poena i 17 skokova, pratio ga je Gegić sa 22 poena.

Snimak susreta možete pogledati OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje