Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dominacija se nastavila: Banovićanke “razbile” Slobodu sa 70 poena razlike

Preuzmite sliku

Dominacija košarkašica ŽKK RMU Banovići se nastavila i u 6.kolu domaćeg prvenstva. Nanijele su težak poraz Slobodi, na njihovom terenu sa 70 poena razlike.

Bilo je jasno da su Banovićanke favoritkinje u ovoj utakmici, ali krajnji rezultat 41 : 111 je dokaz njihove dominacije.

„Svakako da smo u Novi Grad išli po pobjedu, ali nismo očekivali da ćemo dobiti Slobodu baš sa ovako visokim rezultatom. Ovo nam daje dodatnu prednost na tabeli, jer imamo ubjedljivo najveću koš razliku“, zadovoljan je trener Banovićanki Goran Jurčenko.

Mlađe igračice su dobile priliku i opravdale trenerovo povjerenje. Sve su se upisale u listu strijelaca, za razliku od domaće ekipe u kojoj samo tri imena imaju upisane brojke u rubrici za poene.

Najbolja u Slobodi je bila kapitenica Marjanović sa postignutih 20 poena i 11 skokova, dok je kod gošći zablistala Glotić sa 17 poena i 7 skokova. Zubac je nastavila niz odličnih partija ubacivši 20 poena za nepunih 15 minuta na parketu.

ŽKK RMU Banovići očekuje još dvije utakmice prije pripraznične pauze. Na domaćem terenu dočekuju podgoričku Budućnost u četvrtak, 20. decembra, u okviru 9. kola WABA lige, te Play Off , u nedjelju, 23. decembra, u okviru 7. kola domaćeg prvenstva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,