Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Derbi vrha tabele u Mejdanu igraju Sloboda i Leotar, ulaz besplatan

Preuzmite sliku

Od posljednje utakmice Slobode u Mejdanu prošlo je nešto više od 20 dana, a crveno-crni su u tom periodu imali tri gostovanja na kojima su ubilježili isto toliko pobjeda.

Ekipa iz Tuzle vezala je pet pobjeda u prethodnih pet susreta što ih je svrstalo na sami vrh tabele. Upravo tamo nalazi se protivnik sa kojim će crveno-crni odmjeriti snage u okviru 15. kola Prvenstva BiH, ekipa Leotara koja se nalazi na diobi prvog mjesta sa ekipama Širokog, Borca, ali i Slobode jer Tuzlaci imaju utakmicu manje, a sve četiri navedene ekipe imaju po tri poraza u dosadašnjem toku prvenstva.

Duel dvije trenutno najbolje ekipe u ligi kada je riječ o formi sigurno će ponuditi veliku borbu i kvalitetnu košarku. Sloboda je u svom pobjedničkom nizu savladala ovosezonske favorite i ekipe iz vrha tabele kao što su Spars, Borac i Široki, a karakter su pokazali u susretu protiv Mladosti gdje su nastupili bez gotovo pola svog rostera i ubilježili pobjedu. O fantastičnom nizu Leotara od sedam vezanih pobjeda dovoljno govori podatak da je ekipa iz Trebinja posljednji poraz ubilježila još u novembru 2021. godine. U prvom susretu ove dvije ekipe ove sezone u Trebinju, ekipa Leotara je bila uspješnija rezultatom 76:71.

  • Uzbuđeni zbog povratka na parket pred svojom publikom uz želju za nastavak niza pobjeda i revanš Leotaru za poraz iz prvog dijela sezone, subotnji derbi najavili su trener Nedim Džemić i igrač Slobode Haris Delalić:

    “Sutra nas čeka derbi i to ne derbi samo po ligaškoj tabeli nego i po kvalitetu ekipa. Iza nas je jedna zahtjevna, ali i uspješna serija, budući da smo u mjesecu januaru bez poraza. Pobjeda protiv Leotara, još jedne u nizu ekipa iz vrha tabele, bila bi kruna za kraj ovog mjeseca i sjajna nagrada za završetak ovog mini ciklusa u kojem se nalazimo. Očekuje nas teška utakmica, Leotar je jedna od najuigranijih ekipa u ligi, momci koji su dugo zajedno i koji imaju jasan cilj za ovu sezonu.  Siguran sam da dolaze sa ambicijom da ostvare pobjedu, ali mi ćemo učiniti sve da ih u tome spriječimo uz pomoć naše publike”, izjavio je Džemić.

    “Ispred nas je novi, možemo slobodno reći, dosta zahtjevan izazov. Još jedna teška utakmica, ali se već navikavamo da laganih utakmica nema. U jakom smo takmičarskom ritmu, veoma je naporno, ali smo maksimalno motivisani pred svaku utakmicu. Atmosfera u ekipi je stvarno odlična, radimo sa novim momcima koji se uklapaju brzo i postepeno se navikavamo jedni na druge. Ono na čemu se insistira uoči sutrašnjeg susreta jeste ozbiljan pristup od samog starta i koncentracija na plan koji imamo i želimo realizovati na parketu. Ako budemo ispoštovali sve dogovoreno, pozitivan rezultat neće izostati”, dodao je Delalić.

  • Na današnjoj press konferenciji uoči derbi susreta 15. kola, osim trenera Džemića, medijima se obratio i predsjednik Kluba Aid Berbić koji je saopštio odluku UO OKK Sloboda da je ulaz na domaće utakmice OKK Slobode u Mejdanu slobodan sve do početka Lige 6. Osim za utakmice Prvenstva BiH, slobodan ulaz bit će i na utakmici finala kupa sistema “A” između Slobode i Sparsa koja će se odigrati narednog utorka u Mejdanu. Predsjednik je naglasio kako se ovim činom Klub želi zahvaliti navijačima na podršci i sjajnoj atmosferi koju su priredili protiv ekipe Borca.

    Susret između ekipa Slobode i Leotara zakazan je u subotu, 29.01., sa početkom od 19,00 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan. Derbi u Tuzli sudit će trojac Miličević, Ćavar i Stojančević.

    Ulaz na utakmicu protiv Leotara je SLOBODAN, a sve simpatizere i navijače koji planiraju prisustvovati derbiju u Mejdanu molimo da se strogo pridržavaju higijensko-epidemioloških mjera, prije svega obaveznog nošenja maski i poštivanje razmaka koji će biti naznačen na tribinama. Utakmicu također možete pratiti uživo putem prenosa na Youtube kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. (Sloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,