Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četvrto kolo, četvrta pobjeda: Sloboda savladala neporaženi Orlovik za nastavak pobjedničkog niza

Preuzmite sliku

Derbi susret četvrtog kola odigran je u tuzlanskom Mejdanu gdje su snage odmjerile dvije neporažene ekipe u dosadašnjem toku prvenstva.

Sloboda iz Tuzle i Orlovik iz Žepča, na krilima sjajne publike sa tribina, odigrali su odličan meč koji su crveno-crni potpuno prelomili krajem treće četvrtine, a tokom cijelog susreta imali su prednost i uspjeli su kontrolisati igru na parketu.

Sjajnu košarkašku atmosferu upotpunila je nova pobjeda tuzlanskog tima koji i nakon četiri odigrana kola u novoj sezoni ne zna za poraz.

Domaći košarkaši već na samom otvaranju susreta jasno su dali do znanja da će, iako do sada neporaženi Orlovik, gosti imati izuzetno težak zadatak. Prva četvrtina protekla je u znaku domaćina koji je nametnuo svoj tempo igre što im je bilo dovoljno za devet poena razlike nakon 10 minuta igre. Drugu dionicu susreta obilježile su nešto čvršće odbrane i manji broj poena u rezultatski prilično izjednačenoj četvrtini. Sloboda je ipak, još jednom, pružila nešto više na parketu pa su na odmor otišli sa prednošću od 10 poena i rezultatom 37:27.

Igrači trenera Vidačića u treći period igre ušli su sa dodatnom dozom agresivnosti na obje strane parketa čime su na kraju treće četvrtine uspjeli dodatno povećati dvocifrenu prednost sa poluvremena.

U posljednjih 10 minuta utakmice domaći tim je ubacio u brzinu više, izuzetno rastrčaniji i raspoloženiji od gostiju bili su i bitno efikasniji u napadačkoj igri. Orlovik je i dalje pokušavao zadržati kakav-takav priključak u susretu, ali do kraja susreta nisu uspjeli spustiti svoj zaostatak niti ozbiljnije zaprijetiti domaćinu. Konačan rezultat derbija u Mejdanu glasio je 73:55 (23:14; 14:13; 18:15; 23:15).

Najefikasniji dvojac u ekipi Slobode u ovom susretu činili su kapiten Đorđe Lelić sa 14 postignutih poena, a isto toliko dodao je i bek Asim Gutić. Dvocifreni su bili još Ismet Sejfić sa 11 poena, te Jasmin Jakupović i Devine Eke sa po 10 ubačenih poena. Sejfić i Eke ostvarili su i double-double učinke budući da su svojim poenima dodali 13, odnosno 10 skokova. Kod gostiju najbolju partiju pružio je Anes Podojak sa 17 poena, a pratio ga je Ramo Rizvić sa 13 postignutih poena.

Sloboda i dalje ostaje na prvoj poziciji ligaške tablice nakon četiri odigrana kola sa savršenim omjerom od četiri pobjede i bez poraza.

Orlovik je večeras u Mejdanu upisao svoj prvi poraz i nakon četiri prvenstvene utakmice imaju omjer od tri pobjede i jednog poraza.

Tuzlanski tim sada očekuju dva vezana gostovanja od čega je prvo idućeg vikenda u Sarajevu gdje ih dočekuje ekipa Bosne, a nakon toga slijedi Mrkonjić Grad gdje će ih kao domaćin ugostiti ekipa Mladosti. (OKK Sloboda | Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje