Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. košarkaši okupili se u Tuzli: Igrači su sretni i zadovoljni, prvo Kipar a onda junački u punom Mejdanu

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se večeras u Tuzli gdje će obaviti mini-pripreme za prva dva susreta kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine koji će zajednički organizirati Kipar, Finska, Poljska i Latvija.

Selektor Adis Bećiragić ističe da su igrači na pripreme stigli sretni i zadovoljni, što je izuzetno bitni pred mečeve koji očekuju njegov tim:

“Pozdrav svima koji vole Bosnu i Hercegovinu i ovu reprezentaciju. Pred utakmicu sa Kiprom i Francuskom, kao što znate Roberson i Miralem Halilović neće moći doći radi povrede, ostali igrači su tu, osim Muse, koji će se sutra priključiti reprezentaciji. Svi su igrači zdravi, malo imamo problem sa Edinom Atićem ali večeras ćemo vidjeti kako će odreagovati njegov zglob na prvi trening.” navodi selektor Bećiragić, te dodaje:

  • “Svi igrači izgledaju sretni i zadovoljni i nadamo se da će se u takvoj u atmosferi nastaviti ovaj kratki period priprema, i naravno očekujemo dvije pobjede ako Bog da.” ističe selektor, a o budućim protivnicima kaže:

    “Kipar je nepoznanica kao ekipa, kao igrače znamo ih, to su igrači koji su jedan nivo ispod naših igrača. Koliko god da mi znamo da je Francuska jaka, mi želimo i uvjereni smo da ćemo pobijediti Francusku bez obzira na njihov kvalitet, tako i Kiprani sigurno da izađu na teren bez obzira što smo mi na papiru sigurno puno jači. Igrači su svjesni toga da prvo trebamo da odradimo utakmicu, da maksimalno se dobro fizički a prije svega psihički pripremimo za utakmicu sa Kiprom a tek onda da razmišljamo o Francuskoj.” zaključuje selektor.

    “Ovo je prvo okupljanje, poslije okupljanja u ljeto i turnira u Poljskoj. Okupili smo se u čudnom sastavu jer u ovom sastavu nismo nikada bili. Nedostaje nam tu NBA igrač Jusuf Nurkić, kapiten Miralem Halilović kao i Roberson. Očekuju nas sigurno dvije teške utakmice iz razloga što Kipar slabije poznajemo ali sigurni smo da su treneri i skauting grupa odradili dobar posao i da ćemo se dobro upoznati sa njihovom igrom.”, navodi Kenan Kamenjaš uz konstataciju da je svima poznato u kakvom sastavu dolazi Francuska i da o njima ne treba puno trošiti riječi.

  • “Igranje za reprezentaciju je posebna čast i niko neće biti na slabijem nivou nego u klubu. Za reprezentaciju se igra srcem i većom energijom i željom. Sigurno da će od prvog do zadnjeg momka svi dati sve od sebe.”, zaključuje Kamenjaš.

    Amar Gegić vjeruje da bi ispunjen Mejdan mogao biti veliki doprinos protiv Francuske:

  • “U ovoj smo favoriti i vjeruj da ukoliko budemo pravi neće biti problema, što se tiče druge utakmice uz pun Mejdan vjerujemo u pobjedu i sigurno će nam trebati vanserijska utakmica a protiv Francuske da bi došli do pobjede.” rekao je Amar Gegić uz očekivanja da će pun Mejdan i ovaj put biti najveća podrška.

    Adin Vrabac vjeruje u junačku energiju svojih saigrača: 

    “Drago mi je što smo se okupili, čekamo Musu da budemo svi kompletni u ovom ciklusu. Moramo prvo razmišljati o Kipru o kojem ne znamo puno, pa tek onda o Francuskoj. Moramo razmišljati kako ćemo izaći na teren i našom junačkom energijom pobijediti utakmicu a onda malo više misliti protiv Francuza” naveo je optimistični Adin Vrabac.

  • Podsjećamo, Reprezentacija BiH kvalifikacije otvara susretom u Nikoziji protiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pod svodom tuzlanskog Mejdana.

    U grupi je još i selekcija Hrvatske.

    Na Eurobasket će se plasirati dvije reprezentacije iz grupe zajedno sa Kiprom koji ima siguran plasman kao domaćin prvenstva. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje