Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Banovićanke upisale novu pobjedu sa čak 70 poena razlike

Preuzmite sliku

Banovićanke dominiraju u Premier ligi BiH za žene i dobijaju utakmice rezultatskom dominacijom, ali u okviru 5. kola postigle su fenomenalan rezultat nad ekipom Rudar Sporta. Pobijedile su sa čak 70 poena prednosti. Semafor je na kraju utakmice pokazao 102 : 32.

Prvakinje BiH, kako su iz njihovog tabora ranije izjavljivali, koriste domaće prvenstvo da se uigraju i daju šansu mlađim igračicama. S obzirom na lakoću kojoj pobjeđuju iz kola u kolo, očigledno je da im uigravanje ide dobro.
Mlada ekipa iz Ugljevika se nije snašla protiv furiozne ekipe domaćina. Najbolja u njihovim redovima bila je Radovanović sa 16 postignutih poena i 7 skokova.

Među domaćim košarkašicama istakla se Jozić sa 21 poenom i 6 skokova. Zanimljivo je da su se sve igračice upisale u listu strijelaca.

Trener Banovićanki nije mogao izaći nezadovoljan iz dvorane.

„Dobro smo odigrali. Rezultat je odličan, ali ono što je najbitnije je vidljiv napredak mlađih igračica i to koliko one zapravo pružaju timu. Ono što smo isplanirali na početku sezone, polako se i ostvaruje, tako da zaista nemam razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo“, rekao je Jurčenko nakon utakmice.

Banovićanke kod kuće igraju narednu utakmicu. U goste im u srijedu, 12. decembra dolazi Crvena zvezda, ekipa koja još nije upisala poraz u WABA ligi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,