Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golovima Zebe i Veselinovića fudbaleri Slobode savladali Dinamo Minsk

Preuzmite sliku

Generalnu probu pred početak prvenstva Crveno – crni su imali protiv Dinama Minsk, a utakmica je okončana našom pobjedom 2:0 (1:0).

Fudbaleri Slobode odigrali su sjajno prvih 45 minuta. Bjelorusi možda jesu važili za papirnate favorite, no izabranici Husrefa Musemića pokazali su zbog čega trenutno drže vrh premijerligaške tabele.

Igrala se 18. minuta kada je Ahmetović sjajno glavom spustio loptu na lijevu stranu do Haurdića koji u brzom naletu ulazi u šesnaesterac Dinama i upošljava našeg kapitena. Zeba ne propušta ovakve prilike, pa je rezantnim udarcem ljevicom rutinski zatresao mrežu protivnika. U 22. minuti Pirić je odbranio otvoren udarac protivnika. Bila je to najbolja šansa za Dinamo. Crveno crni su nakon slobodnog udarca Zebe imali dobru priliku, ali se u toj 31.minuti Kostić i Veselinović nisu najbolje snašli. Pet minuta kasnije Dinamo je mogao do poravnanja. Nakon izvedenog kornera Pirić je boksovao loptu koja dolazi do jednog od fudbalera bjeloruskog tima. Njegov udarac išao je ka našem praznom golu, ali Mehmedagić sa crte loptu izbija u korner. Samo tri minute kasnije Veselinović sjajno upošljava Ahmetovića koji iskosa sa desne strane snažno šutira preko gola Dinama.

U drugom poluvremenu Bjelorusi su prvih desetak minuta krenuli agresivno ka našem golu u namjeri da poravnaju rezultat. Crveno – crni su dobro stajali na terenu onemogućivši Dinamu da stvori ozbiljne situacije pred Pirićem. I dok je Dinamo kombinovao pokušavajući da nam postigne gol, Crveno – crni su u 63. minuti povećali vodstvo na 2:0. Brzu kontru našeg tima iskoristio je Veselinović kome nije bilo teško na asistenciju Ahmetovića zatresti mrežu nemoćnog čuvara mreže Dinama.

Drugi gol demoralisao je protivnika i dao krila našim momcima da preuzmu inicijativu. Do kraja meča nije se vidjelo mnogo uzbuđenja, a vrijedan pomena je slobodnjak Zebe iz 80. minute. Nažalost njegov udarac je bio precizan, ali nedovoljno jak da bi iznenadio čuvara mreže bjeloruskog tima. Dinamo je mogao smanjiti vodstvo u 84. minuti, ali Pirić je sjajnom intervencijom ponovo pokazao svoju golmansku klasu.

Pobjeda protiv Dinamo Minska bila je posljednja provjera izabranika Husrefa Musemića, dovoljna da se crveno crni iz Beleka za Tuzlu vrate dobrog raspoloženja u kojem će dočekati prvu utakmicu nastavka prvenstva u Banja Luci protiv ekipe Borca. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje