Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda najvažnija: Fukare dale podršku igračima i stručnom štabu, Azmir i Jasmin obavili višesatni razgovor (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Današnji trening FK Sloboda nije bio uobičajen. Više od 200 navijača došlo je iskazati podršku fudbalerima i stručnom štabu zbog novonastale sitaciju u klubu odnosno ostavke predsjednika Azmira Husića.

Ogorčeni odnosnom JU “Gradski stadion Tušanj” prema FK Sloboda navijači su skandirali “Šećo odlazi” aludirajući na Dževada Šećerbegovića direktora stadiona.

Gromoglasnu podršku dobio je predsjednik u ostavci Azmir Husić kojeg navijači pozivaju da još jednom preispita svoju odluku.

Takođe je data podrška kompletnom stručnom štabu na čelu sa Husrefom Musemićem i svim fudbalerima od kojih se traži nova pobjedu u naredom meču protiv Rudara iz Prijedora. Obzirom da je danas 25. novembar Dan državnosti BiH Fuakre su zapjevale i himnu “Jedna si jedina”.

U razgovoru sa navijačima koji nisu htjeli da otkrivaju svoje ime kazali su nam neće odustati ni pod koju cijenu od borbe za Evropsku Slobodu.

Sad kad imamo ono što čitav život sanjamo dešava nam se ovo sa predsjednikom. Treba svi da znaju da je Sloboda naš život. Sloboda je pitanje časti Grada Tuzla, neka se na ovaj ili onaj način izglade svi neporazumi na relaciji Sloboda – Tušanj – Grad Tuzla i da nastavimo naš šampionki put.” kazao je za Tuzlanski.ba jedan od navijača na današnjem treningu Crveno-crnih.

Najava povlačenja Azmira Husića sa funkcije predsjenika Kluba, alarmirala je gotovo cijelu javnost u Tuzli. Nakon odluke da odstupa sa čela Kluba, sinoć je Azmir Husić imao višesatni telefonski razgovor sa Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle.

Danas u popodnevnim časovima održan je i hitan konstruktivan sastanak na kome su prisustvovali Kemal Kurević, predsjednik Skupštine Kluba, Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Saša Vugdalić, direktor Kluba, Amer Karabegović, predsjednik NO Kluba i Vedran Lakić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Tuzla. Na sastanku su se tražila rješenja za probleme, sa zaključkom da je FK Sloboda najvažnija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje