Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evo zašto je propao transfer Senada Husića u Slobodu

Preuzmite sliku

Iako se transfer Senada Husića u Slobodu činio kao gotova stvar i čekao se samo njegov dolazak u Tuzlu, transfer ovog 25-godišnjaka u redove prvoplasirane ekipe Premijer lige je propao.

Naime, Husić u konačnici nije mogao pronaći kompromis sa rukovodstvom Slobode, pa od njegov transfera neće biti ništa što je i potvrdio.

Nismo se uspjeli dogovoriti oko uslova. Žao mi je što neću obući crveno-crni dres. Slobodi želim sve najbolje, nadam se da će osvojiti titulu. Pozdrav i za vjernu navijačku skupinu Fukare, rekao je zaSport” Senad Husić.

Husić je do kraja sezone ugovorom vezan za mađarski Diosgyori, a već od ranije se nalazi u notesu selektora mehmeda Baždarevića.

Kako nezvanično saznajemo obeštećenje za Husića je trebalo da iznosi 15.000 eura prema Zvijezdi iz Gradačca dok je fudbaler tražio da mu se isplati 10.000 eura po dolasku na Tušanj plus plata svakog mjeseca u iznosu od 3.000 KM i ugovor sa Slobodom na dvije godine.

Pored svega navedenog menadžer Senada Husića je tražio i garanciju da ovaj fudbaler neće grijati klupu kod Husrefa Musemića.

Svi ovi uslovi su prezentirani Azmiru Husiću koji ipak na kraju nije uspio da postigne dogovor sa svojim prezimenjakom koji nije htio da prihvati druge opcije.

Obzirom da je prelazni rok uveliko traje sigurni smo da će Husref Musemić u narednim danima rješiti problem lijeve pozicije i tako zaključiti tim za nastavak takmičenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,