Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Euforija pred utakmicu Brazil-Kolumbija: Za noćenje u hotelima u Fortalezi navijači plaćaju i po 3.000 dolara

Preuzmite sliku

Večeras se igra prva utakmica četvrtine finala Mundijala u Brazilu u kojoj se sastaje reprezentacija domaćina protiv Kolumbije koja je iznenadila mnoge prikazanim igrama na ovom prvenstvu i zasluženo se plasirala među osam najboljih selekcija u Brazilu.

Dok su navijači obje selekcije okupirali grad Fortaleza od ranih jutarnjih sati i pripremaju se za večerašnju utakmicu, u ovom inače turističkom gradu na svakom koraku se vide najave za utakmicu, a na svakom koraku se priča samo o fudbalu, javlja Anadolu Agency. Navijači u jednoj o naprometnijih ulica, Beira Mar, uz muzičku pratnju pjevaju navijačke pjesme.

Brazilci vjeruju da njihovi momci mogu do titule prvaka, dok su i navijači iz Kolumbije, kako i sami kažu, ubijeđeni u pobjedu svoga tima protiv Brazila, kojeg nisu pobijedili pune 23 godine. To se posljednji put desilo na Kopi Amerika 1991. u Čileu, kada je Kolumbija slavila rezultatom 2:0.

S druge strane, navijači koji su kasno stigli u grad, teško pronalaze prazne smještaj u hotelima ili bilo kakvo prenočište. Cijene prenočišta i hrane su u posljednjih nekoliko dana vrtoglavo narasle. Tako su i cijene noćenja u pojedinim hotelima preko noći “skočile” na tri hiljade dolara, a cijene noćenja u pansionima dostižu 150 do 200 dolara. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,