Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ekskluzivno: Tuzlanski.ba donosi imena igrača koje Husić dovodi na Tušanj!

Preuzmite sliku

Predsjednik Slobode Azmir Husić zvanično je za naš portal potvrdio da će Slobodu u naredne dvije godine pojačati nekoliko fudbalera sa kojima će Sloboda jurišati na titulu naredne sezone.

Prvo ime koje stiže na Tušanj je zamjena za Pericu Ivetića. Naime, u pitanju je odbrambeni fudbaler i kapiten Istre 1961 Dario Tomić.

Dario je rođen u Tuzli, a svoju fudbalsku karijeru započeo je upravo u Slobodi gdje igrao od 2005 do 2007. godine a prije smaog odlaska uspio je zabilježiti i 5 nastupa za seniore Slobode. Nakon toga odlazi u Hrvatsku gdje je nastupao za Novalju, Pomorac, Goricu, Međimurje, Hrvatski dragovoljac i na kraju Istru 1961 odakle dolazi u svoj matični klub i rodni grad.

Kako je Dario Tomić istakao za Tuzlanski.ba Slobodu prati redovno posljednjih mjeseci ali pratio je i dok je igrala u Prvoj ligi Federacije BiH, u Tuzlu je kako kaže dolazio svake godine nakon odlaska iz grada soli, ali u posljednje vrijme dolasci nisu toliko česti kao ranije.

Dario Tomić bi trebao uskoro potpisati dvogodišnji ugovor sa Slobodom uz mogućnost produženja saradnje ukoliko Crveno-crni izbore nastup u nekom od Evropskih takmičenja.

Drugo fudbaler koji bi mogao biti pojačanje u taboru Husrefa Musemića je Hiram Laud-Anderson koji igra na mjestu štopera ali po potrebi kvalitetno odgovori zadacima desnog beka odnosno zadnjeg veznog. Anderson je svoju karijeru počeo u Crystal Palaceu gdje je igrao oko 7 godina, zatim je karijeru gradio u Kairu, a potom se vratio ponovo u Englesku. U Slobodu dolazi na probu, ukoliko zadovolji trenera Musemića bit će mu ponuđen dvogodišnji ugovor.

Isto se odnosi i na treće pojačanje bivšeg fudbalera aktuelnog prvaka Premiershipa Leicester Cityja Daniel Chima Uchechi koji igra na poziciji napadača i nastupao je za mladu reprezentaciju Nigerije na svjetskom prvenstvu.

Uchechi je jedno vrijeme igrao u Egiptu odakle kao i Hiram Laud-Anderson ponovo vratio u Englesku gdje je sa svojim klubom izborio viši rang takmičenja, a ujedno bio i drugi strijelac lige. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje