Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dva gola Ibrahimovića: Švedska i Ukrajina idu na EURO 2016 (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalske selekcije Švedske i Ukrajine preostala su dva učesnika Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

U uzvratnim mečevima baraža za EURO 2016, koji su se igrali večeras, Švedska i Ukrajina su uspjeli izboriti plasman na EURO 2016.

Fudbalska reprezentacija Slovenije je u Mariboru igrala neriješeno 1:1 protiv selekcije Ukrajine. Ovim rezultatom Ukrajinci su izborili plasman na EURO, jer su u prvom meču u Lvivu slavili sa 2:0.

Selekcija Danske je večeras u Kopenhagenu igrala neriješeno s reprezentacijom Švedske 2:2. Švedska je u prvom susretu u Solni pobijedila rezultatom 2:1.

Plasman na EURO 2016 preko utakmica baraža ranije su izborile reprezentacije Mađarske i Irske. Mađari su u dva meča dodatnih kvalifikacija bili bolji od Norvežana, dok su Irci bili bolji od Bosne i Hercegovine.

Osim Mađarske i Irske, plasman na EURO kroz kvaliifikacije su izborile selekcije Islanda, Češke, Belgije, Velsa, Španije, Slovačke, Njemačke, Poljske, Engleske, Švicarske, Sjeverne Irske, Rumunije, Austrije, Rusije, Italije, Portugala, Hrvatske, Albanije i Turske, dok je Francuska domaćin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje