Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dogovorena još jedna prijateljska utakmica, Zmajevi u junu protiv Danske

Preuzmite sliku

Nakon prijateljskih ogleda u našoj zemlji, sa reprezentacijama Kostarike 27. marta i Crne Gore drugog juna, rukovodstvo NS/FS BiH je dogovorilo odigravanje još jedne prijateljske utakmice i to protiv „A“ selekcije Danske.

Meč je na programu 06. 06. 2021. na Brøndby stadionu, a satnica će naknadno biti određena. Ovo će biti šesti susret ovih reprezentacija. Dva puta naš tim je poražen i to u kvalifikacijama za SP 1998. kada je Danska u Kopenhagenu slavila sa 2:0 a zatim i u Sarajevu sa 3:0.

U kvalifikacijama za Euro 2004. bh. tim je pobijedio u Kopenhagenu sa 2:0 golovima Barbareza i Baljića dok je susret u Sarajevu završen neriješeno 1:1. Strijelci su bili Bolić i Jorgensen za gostujući tim, piše Bhfudbal.ba

Posljednji meč ove selekcije su odigrale na Kirin Kupu u Japanu 2016. godine u kojem je reprezentacija BiH pobijedila 6:5 nakon izvođenja jedanaesteraca. Rezultat nakon 90 minuta igre bio je 2:2, a oba gola za Bosnu i Hercegovinu je postigao Đurić, dok su za Dansku pogađali Kjaer i Fischer. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje