Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

BK Zmaj od Bosne: Nakon takmičarske sezone fokus na edukativnim aktivnostima

Preuzmite sliku

Biciklistički klub Zmaj od Bosne iz Tuzle uspješnu sezonu zaključuje obilježavanjem godišnjice, čime će ovaj najtrofejniji biciklistički bh. klub zaokružiti 22 godine rada.

Nakon završetka takmičenja, predstavnici ovog kluba posvetit će pažnju aktivnostima koje za cilj imaju promociju i unapređenje biciklizma kao sporta, a naročito kod najmlađih.

Članovi BK Zmaj od Bosne posvetili su dio vremena osnovcima, kojima ovaj sport približavaju putem edukacije i praktične vježbe u osnovnim školama. Ovo je prilika za najmlađe da se oslobode eventualnog straha od vožnje biciklom te da usvoje, a i unaprijede svoje vještine.

Klub se u skorijoj budućnosti namjerava osnažiti biciklističkim trenerima i sudijama, a na čemu se radi već neko vrijeme. Ta nastojanja su zaokružena u Novom Sadu, gdje su na seminaru posvećenom trenerima i sudijama učestovali predstavnici tuzlanskog kluba. Lejla Trle, koja je ove godine ozvaničena za biciklističku sutkinju, dobila je diplomu biciklističkog trenera, a osim nje u Novom Sadu je Mirza Zonić također zvanično postao biciklistički trener.

Ekipa Zmaja od Bosne u Novom Sadu bila je počasni gost BK Elite, gdje ih je na najvišem nivou ugostio Tibor Tarjan, predsjednik Dunavskog kupa i tako odao priznanje “Zmajevima” za njihove zasluge kako u razvoju Dunavskog kupa, tako i biciklizma uopće, saopćeno je iz BK Zmaj od Bosne.

Zahvaljujem Tiboru Tarjanu i BK Elite za gostoprimstvo, kao i za organizaciju ovog izuzetnog seminara koji će nama biciklistima uveliko značiti. Takođe mi je drago da su u Novom Sadu, osim našeg kluba bila i još dva kluba iz BiH – BK Živinice i BK Vlasenica, sa svojim predstavnicima. Značaj ovakvih seminara je izuzetan jer je edukacija od neizmjernog značaja, to je budućnost i može samo dobroga donijeti u svijet biciklizma, a time se vodimo i mi, BK Zmaj od Bosne, pružajući edukaciju mladima, kako u osnovnim školama, tako i mladim polaznicima u biciklizmu – kazao je Hajrudin Trle, trener BK Zmaj od Bosne Tuzla.

Dodaje da će nakon okončanja takmičarske sezone fokus biti na edukativnim aktivnostima, podmlađivanju kluba i usavršavanju dosadašnjih članova, te pripremama za narednu sezonu. Ovog mjeseca obilježit ćemo i 22. godišnjicu Kluba, a kontinuirani rezultati koje smo do sada ostvarivali jasan su pokazatelj našeg truda, volje i stalnog zalaganja – zaključio je Trle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: