Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić iz SAD-a za Tuzlanski.ba: “Ne damo Slobodu nikome, idemo otvoreno na prvo mjesto” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon što smo juče objavili informaciju kako Azmir Husić odustaje od ostavke koju je prethodno dao na mjesto predsjednika UO FK Sloboda iz razloga jer je “5 do 12” sklopljen dogovor sa Gradom Tuzla na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, objavljujemo ekskluzivan razgovor sa Husićem koji je putem putem skypea iz SAD-a govorio za Tuzlanski.ba

Husić je na početku razgovora za naš portal pojasnio zbog čega je ustvari odlučio da podnese ostavku, kao i o problemima koji su bili prepreka da se nastavi razvoj jake, moćne i stabilne Slobode koja će u budućnosti funkcionisati bez blokiranih računa uz plan otplate svih dugova koji su se gomilali prethodnih godina prije njegovog dolaska.

Pitali smo predsjednika Slobode mogu li navijači na Tušnju očekivati još neka pojačanja u redovima Crveno-crnih, obzirom da se Sloboda trenutno bori na dva fronta, BHT Premijer liga i Kup BiH.

Takođe nas je zanimala informacija u slučaju da FK Sloboda izbori nastup u nekom od Evropskih takmičenja, gdje bi se utakmice odigravale?

Husić nam je u razgovoru kazao da će ubuduće odnos JU Gradski stadion Tušanj prema FK Sloboda biti potpuno drugačiji u pozitivnom smislu.

Nakon razgovora koje sam obavio sa gradonačelnikom Imamovićem dobio sam čvrsto obećanje da će Tuzla svim svojim kapacitetima biti uz Slobodu. Složili smo se da interes Slobode mora da bude iznad svih drugih interesa. Ne damo Slobodu nikome, idemo otvoreno na prvo mjesto” – poručio je Azmir Husić i pozvao sve navijače da u što većem broju dođu na utakmicu protiv Slavije.

Predsjednik Crveno-crnih sa Tušnja u razgovoru za Tuzlanski.ba prokomentarisao je i trenutno stanje u bh. fudbalu kao i ideju o osnivanju regionalne lige.

Obzirom da je Sloboda lider prvenstva i da je sa Gradom Tuzla napravljen dogovor oko reprograma duga pitali smo Husića ima li zainteresovanih kompanija izvan BiH koje su spremne da investiraju u klub iz Rudarske br.2.

Sve o čemu je predsjednik Husić govorio pogledajte u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,