Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rodila tri bebe u godinu dana: Ovjekovječila je svoje samopouzdanje ovim fotografijama…(FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

“Htjela sam opet biti seksi sama sebi, svom mužu, i zato sam se odlučila na ovaj korak”   

Žene se nakon trudnoća obično baš ne osjećaju super seksi,  a zamislite kako je to kada u godinu dana rodite tri bebe i nakon svega odradite foto shooting u kojem unatoč trudničkoj ostavštini izgledate famozno. A niste hollywoodski super star koji iza sebe ima 13 trenera i stilista. Ni najmanje!

Predstavljamo vam jednu sasvim običnu ženu – Kanađanku Mel koja je nakon što je njen prvi sin navršio tek tri mjeseca zatrudnjela s blizancima te tako u samo godinu dana rodila čak troje djece.

No unatoč višku na trbuhu Mel se osjeća odlično u svom tijelu, a njeno samopouzdanje i sloboda taj su super seksi moment koji je ovjekovječila i ovim fotografijama.

Fotografije je inače napravila fotografkinja Trina Cary, a osim što su objavljene na njenoj Facebook stranici, pojavile su se i na mnogim drugim portalima te je Mel postala svojevrsna ikona super samopouzdane, snažne i seksi mame. S razlogom, iako – taj osjećaj nije bio prisutan od početka.

Fotografije su nastale dvije godine nakon zadnjeg poroda i nakon što se Mel zapravo dosta borila s time da zavoli svoje novo tijelo. Kako je izjavila za portal Baby Center: “Užasno su me uzrujavala sva ona predivna tijela novopečenih mama koje su se svakodnevno pojavljivale na društvenim mrežama. Uhvatila sam se u zamku svih tih “kako je to moguće” fotografija isklesanih trbuha koji kao da nikada nisu  imali bebu unutra. No onda sam shvatila – tako se hvale samo one mame koje su i prije trudnoće bile stesane manekenke, super modeli, fitnes trenerice i mame koje u trudnoći nisu ni dobile puno kilograma. Ja nisam bila ni jedna ni druga ni treća kategorija. Ja sam bila prosječna žena s prosječnim tijelom i viškom koji je ostao iza moje djece. Naravno, cijelo vrijeme sam razmišljala – tri bebe u godinu dana, to mora ostaviti nekog traga, ali nije mi to bila baš neka utjeha. Pogotovo kada sam se odvažila pogledati gola u ogledalu.

No, znate što? Htjela sam se opet zavoljeti takvu kakva jesam sada. Htjela sam zavoljeti svoje viškove, svoje strije, htjela sam opet biti seksi sama sebi, svom mužu, i zato sam se odlučila na ovaj korak.

Što god ljudi mislili o ovakvom razgolićivanju, reći ću samo jedno – da, ovo su naše gole fotografije, ali to su tijela, a tijelo imamo svi zar ne? Ni meni nije bilo lako skinuti se i stati ispred fotoaparata, ali kada smo krenuli sa snimanjem jednostavno sam se oslobodila. U sekundi sam od ranjive gole žene postala ona koja se želi osjećati dobro u svoj koži. Na mom tijelu nije se promijenilo baš ništa, ali perspektiva s kojom sada gledam sebe promijenila je sve.

I hvala mom suprugu Gabby koji je uz dosta nagovaranja pristao na ovaj projekt, jer moje tijelo nije samo moje, ono pripada i njemu, a uz njega i za njega ja sam najseksi žena na svijetu. I taj osjećaj u mom životu nadjačava svaku striju i svaki višak koji je ostao na meni.” (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,