Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trik za brze tost pizze koje možete jesti u svako doba dana

Preuzmite sliku

Iako se možete poslužiti različitim vrstama hljeba – sve od cjelovitih žitarica do narezanog hljeba za tost – najbolje rezultate dobit ćete ako iskoristite bijeli hljeb.

Tajna talijanske pizze očituje se u savršenom tijestu koje je hrskavo izvana, te pahuljasto i sočno iznutra te koje je sljubljeno s idealnom količinom umaka od paradajza, sira i drugih dodataka.

Ako nemate vremena za izradu tijesta, a želite uživati u sočnim okusima pizze, poslužiti se možete i malim trikom – napravite je na kriškama hljeba.

Iako se možete poslužiti različitim vrstama hljeba – sve od cjelovitih žitarica do narezanog hljeba za tost – najbolje rezultate dobit ćete ako iskoristite bijeli hljeb koji ima vrlo neutralni okus te se lako spaja s drugim sastojcima, prenosi punkufer.hr.

Poigrajte se omiljenim namirnicama i napunite hljeb najdražim kombinacijama okusa. Ne zaboravite na svježe začinsko bilje poput listića bosiljka koji će pizzi na hljebu dati posebnu dozu svježine i okusa.

  • Sastojci za pizzu na hljebu:

    -4-6 kriški bijelog kruha
    -200 ml umaka za pizzu
    -200 g naribanog sira
    -salama po želji
    -sušeni origano za posipanje
    -maslinovo ulje

    Priprema pizze na hljebu:

    -Zagrijte rernu na 200 Celzijevih stepeni.
    -Bijeli hljeb pokapajte s malo maslinovog ulja. Premažite ga umakom za pizzu, pa na to dodajte naribani sir, salamu i druge sastojke po želji.
    -Stavite zapeći u rernu na desetak minuta dok se hljeb ne tostira, a sir ne rastopi.
    -Poslužite toplo. Prijatno!

    Na hljeb možete staviti različite sastojke poput komadića luka, paradajza, paprike i narezanih gljiva. Začiniti s artičokom iz konzerve, zelenim ili crnim maslinama. Dodati šunku, kulen, pršut ili slaninu.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: