Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Recept za brzu pripremu ukusnog proteinskog hljeba

Preuzmite sliku

Stručnjaci konstantno upozoravaju na opasnost konzumiranja bijelog hljeba, koji ne sadrži zdrave komponente. Stoga vam predstavljamo recept za sočni proteinski hljeb koji možete pripremiti veoma lako i brzo.

Pomiješajte zobene mekinje, sol i prašak za pecivo. U posebnoj posudi izmiksajte svježi sir i jaja te pomiješajte sa zobenim mekinjama.

Smjesu premjestite u kalup za pečenje (najbolje dugački četvrtasti) te pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Po želji u hljeb možete dodati i sjemenke.

Kad je gotov i kad se ohladi, hljeb čuvajte u frižideru. Možete ga slobodno jesti i nekoliko dana. Ako želite, u hljeb prije pečenja možete dodati chia, bučine, lanene ili neke druge sjemenke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,