Palačinke svoj status omiljenih slastica drže i zahvaljujući bezbrojnim vrstama punjenja koji ovaj prepečeni sloj tijesta pretvaraju u najfiniji kolač. Donosimo recept za fil od lješnjaka i grožđica, bez šećera koji može konkurisati i obožavanoj Nutelli…
Sastojci:
– 180 g lješnjaka (tostiranih)
– 100 ml mlijeka
– 40 g maslaca
– šaka grožđica (po želji)
– malo čokolade za kuhanje
Priprema:
1. Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekšaju.
2. Lješnjake stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180° C.
3. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lješnjake preko krpe da im se skinu ljuske.
4. Oguljene i tostirane lješnjake sameljite, pa ih prelijte kipućim mlijekom i dodajte maslac te sve izmiješajte.
5. Omekšale grožđice sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lješnjake prelivene mlijekom
6. Sve dobro izmiješajte i vaš naj fil za palačinke je gotov.
7. Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje. (Zadovoljna.hr)