Brza keks torta sa jogurtom i višnjama…
Sastojci :
7oo gr Petit beurre keksa,
3oo gr mljevenog keksa,
1l jogurta,
2oo gr šećera u prahu,1 kesica vanilin šećera,
1oo gr crne čokolade,
35o gr višanja,
šlag po želji za dekoraciju.
Priprema:
Petit beurre izlomite na krupnije komade, dodajte mljeveni keks, vanilin šećer i šećer u prahu pa promiješajte.
Masu prelijte jogurtom i dobro promiješajte da se sve sjedini. Polovinu smjese izručiti u kalup srednje veličine i izravnati.
Preko smjese od keksa i jogurta nožem narendati čokoladu.
Staviti drugu polovinu smjese u koju ste umiješali višnje.
Ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata prije služenja.
Na kraju tortu premazati šlagom po želji.
Prijatno! (milicinakuhinja.blogspot.com)