Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napravite brzinski tart od čokolade po receptu Marthe Stewart

Preuzmite sliku

Zasladite se jednostavnim čokoladnim desertom po receptu popularne Marthe Stewart…

Isplati se isprobati ovaj jednostavan recept za tart s ganacheom od čokolade, prenosi MissGastro.

Sastojci:

-3 kašike listića badema (cca 75 g)
-6 kašika šećera
-1 1/4 šolje brašna (cca 160 g)
-¼ kašičice soli
-6 kašika hladnog maslaca (cca 90 g)
-350 g čokolade (50 % kakaa)
-300 ml slatkog vrhnja
-1 kašičica ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni.
Sitno sameljite bademe. Pomiješajte ih s brašnom, šećerom i soli pa ih dobro izmiješajte.
Dodajte hladni maslac narezan na listiće pa dobro izradite rukama u mrvičastu smjesu.
Prebacite tijesto u kalup s dnom koje se može odvojiti pa je pažljivo utisnite u dno i uz rubove.
Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pustite da se u potpunosti ohladi.
Zagrijte vrhnje pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok se ne otopi, a zatim umiješajte vaniliju.
Prelijte ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pustite da se hladi sat vremena u frižideru.
Poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,