Kada dođe lijepo vrijeme svi se najviše radujemo sladoledu, a onaj pravi domaćinski je uvijek najbolje rješenje.
Ova jednostavna poslastica će biti pravi izbor za proljeće ali i u ljetnim danima.
Ako volite osvježavajući voćni ukus, možete napšraviti ukusnu kremastu poslasticu od banana i jagoda. Jednostavno se pravi. Kondenzovano mlijeko možete da zamjenite i šećerom u prahu.
Sastojci:
8-9 jagoda
1 banana
200 ml slatke pavlake
6 kašika kondenzovanog mlijeka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mlijeko i sjedinite mikserom.
Zatim jagode i bananu izblendirajte, pa dodajte u smjesu i promiješajte. Sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte, pa ukrasite sjeckanim jagodama. Pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču da se stegne. (Leckere Wochentage)