Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 stepeni 30-ak minuta.
Prokuhati 100 mililitara mlijeka i vanilin-šećer. Pečen biskvit odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlijekom. Ostaviti da se ohladi. 400 mililitara mlijeka prokuhati. Umutiti žumanca i šećer, pa preliti vrelim mlijekom. Vratiti na ringlu, pa prokuhati kremu miješajući.
Posebno umutiti 300 mililitara slatke pavlake, pa sjediniti sa mlakom kremom. Čokoladu i jaffa keks naribati. Dodati u kremu, koja se potpuno ohladila, pa sve dobro sjediniti. Na tacnu staviti biskvit, dodati kremu i staviti u frižider na sat-dva da se stegne, piše Oslobođenje.
Cijelu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom ili šlag-pjenom i ukrasiti po želji.
Potrebni sastojci:
5 bjelanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
500 ml mlijeka
5 žumanaca
100 g šećera
1 vanilin-šećer
50 g čokolade za kuhanje
200 g jaffa keksa
300 ml slatke pavlake
200 ml slatke pavlake