Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lagana i pahuljasta torta fantastičnog okusa

Preuzmite sliku

Popularno

Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 stepeni 30-ak minuta.

Prokuhati 100 mililitara mlijeka i vanilin-šećer. Pečen biskvit odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlijekom. Ostaviti da se ohladi. 400 mililitara mlijeka prokuhati. Umutiti žumanca i šećer, pa preliti vrelim mlijekom. Vratiti na ringlu, pa prokuhati kremu miješajući.

Posebno umutiti 300 mililitara slatke pavlake, pa sjediniti sa mlakom kremom. Čokoladu i jaffa keks naribati. Dodati u kremu, koja se potpuno ohladila, pa sve dobro sjediniti. Na tacnu staviti biskvit, dodati kremu i staviti u frižider na sat-dva da se stegne, piše Oslobođenje.

Cijelu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom ili šlag-pjenom i ukrasiti po želji.

Potrebni sastojci:

5 bjelanaca

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1/2 praška za pecivo

500 ml mlijeka

5 žumanaca

100 g šećera

1 vanilin-šećer

50 g čokolade za kuhanje

200 g jaffa keksa

300 ml slatke pavlake

200 ml slatke pavlake

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: