Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ferrero Rocher baklava oduševit će sve ljubitelje slatkiša

Preuzmite sliku

Velika većina onih koji vole slatko, ubrajaju se i među ljubitelje baklave i Ferrero Rochera. Sada imate priliku u jednom receptu spojiti ove dvije poslastice i napraviti prefini desert

Sastojci:

200 g kora za pitu,

100 g lješnjaka,

200 g namaza od čokolade,

30 ml ulja,

250 g čokolade

120 g lješnjaka

Priprema:

Mljevene lješnjake pomiješajte s čokoladom (Nutellom) dok ne dobijete homogenu smjesu.

Svaku koru prerežite na tri približno jednaka dijela i svaki dio kore premažite uljem. Na svaki komad kore stavite po jednu kašiku lješnjak-čokoladne smjese i oblikujte baklavu po želji. Slažite baklave na papir za pečenje.

Premažite ih uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Otopite čokoladu na pari i pomiješajte je s mljevenim lješnjacima.

Svaku ohlađenu baklavu umačite u otopljenu čokoladu i slažite na papir za pečenje. (24sata)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,