Baklava s kikirikijem i keksom. Morate probati!

Iako smo navikli na stare tradicionalne recepte baklave, ovaj put donosimo novu priču baklave sa kikirikijem i keksom. Za sve ljubitelje kikirikija, ova poslastica biće nezaobilazni dio trpeze. Jednostavan u pripremi sa vrlo neobičnim ukusom.…

Ferrero Rocher baklava oduševit će sve ljubitelje slatkiša

Velika većina onih koji vole slatko, ubrajaju se i među ljubitelje baklave i Ferrero Rochera. Sada imate priliku u jednom receptu spojiti ove dvije poslastice i napraviti prefini desert Sastojci: 200 g kora za pitu,…

Ferrero baklava: Recept za novu verziju tradicionalnog kolača

Naime, jasno je da postoje okusi koji su prepoznatljivi i omiljeni širom svijeta, a jedan od njih je nevjerovatno ukusan kolač, baklava. Ova tradicionalna poslastica mnogi vole zbog kombinacije orašastih plodova hrskave strukture i slatkog…

Recept za pravu tradicionalnu baklavu

Baklava je jedan od najstarijih poznatih turskih jela. Njena popularnost seže u vrijeme Sultana Mehmeda (15. st.) iz Osmanskog Carstva. Kako se bliži praznik Bajram, donosimo vam jedan od mnogobrojnih načina pravljenja ovog tradicionalnog slatkiša.…

Bogata, sočna i slatka: Pravi recept za savršenu baklavu

Ako ste planirali praviti tradicionalnu baklavu za Bajram, pažljivo slijedite korake napisane u receptu i ispecite baklavu za pamćenje. Baklava je bogata, slatka i sočna slastica koju poznaje cijeli svijet, a originalno nam dolazi iz kuhinja Turske,…

Jusuf Nurkić časti za ramazan: Burek, sarma, baklava, hurmašice…

Jusuf Nurkić objavio je video na svom zvaničnom Facebook profilu u kojem donosi tradicionalnu bosansku hranu najverovatnije da počasti svoje saigrače u Portland Trail Blazersima povodom mjeseca ramazana. Tradiconalna bosanskohercegovačka jela: burek, sarma, krompiruša, baklava,…

Brza baklava sa ekstratkom vanilije i orasima

Ukoliko ste poželjeli jesti baklavu, a ne da vam se čekati  2 sata da bude gotove, onda je ovaj recept super za vas. Peče se samo 20-25 minuta ili dok ne dobije lijepu roze boju.…