Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena pokušala unajmiti ubicu na Dark web-u da “smakne” koleginicu: “Imam 1000 funti i spremna sam da platim više”

Preuzmite sliku

Radnica u SportsDirectu koja je imala aferu sa svojim menadžerom pokušala je da unajmi ubicu da ubije njenu koleginicu – kada je i ona počela da spava sa šefom, piše The Sun.

Whitney Franks tajno je izlazila sa oženjenim Jamesom Perstom više od godinu dana nakon što se par upoznao u ogranku sportskog giganta Milton Keynes.

Međutim kada se koleginica Ruut Ruutna pridružila prodavnici, počela je da izlazi s gospodinom Perstom iza leđa njegove prvobitne ljubavnice, prenosi Tuzlanski.ba.

Franks je nakon afere postala “bijesno ljubomorna”, toliko da je otišla na Dark web i pokušala unajmiti ubicu za 1.000 funti, koristeći kriptovalute.

Ona je objavila kućnu adresu gospođe Ruutne i profil na Facebooku i zatražila: ‘Tražim ubistvo žene. Imam 1000 funti i spremna sam da platim više.

Umjesto plaćenog ubice, novinarka je uočila objavu i dojavila policiji.

Andrew Copeland, tužilac, rekao je na sudu u Readingu da je gospodin Perst zamijenio ljubavnicu kada se Franks prebacila u odvojenu podružnicu SportsDirecta, oko 8 kilometara dalje.

Franks poriče jednu tačku optužbe za nagovaranje ubistva između 17. avgusta i 1. septembra 2020, a suđenje će se nastaviti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje