Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Umrla je sestra Donalda Trumpa, Maryanne Trump Barry

Preuzmite sliku

Starija sestra Donalda Trumpa, penzionisana sutkinja Maryanne Trump Barry, koja je u izjavi snimljenoj u tajnosti kritikovala brata dok je bio predsjednik Sjedinjenih Država, umrla je jučer u 86. godini, objavio je New York Times.

Maryanne Trump je jedna od četvero braće i sestara Donalda Trumpa koji se u 77. godini planira ponovno kandidirati na izborima za američkog predsjednika 2024., uz Freda Trumpa mlađeg i Roberta Trumpa koji su umrli te Elizabeth Trump, koja je rođena 1942. i još je živa.

Kako navodi New York Times, pozivajući se na dva neimenovana izvora iz njezina bližeg okružja, umrla je u ponedjeljak ujutro u svom domu u četvrti Upper East Side na Manhattanu. Uzrok smrti nije bio poznat.

Trumpova sestra je svog brata nazvala “čovjekom bez načela”

Sutkinjom u državi New Jersey imenovao ju je tadašnji predsjednik Ronald Reagan 1983., a bivši demokratski predsjednik Bill Clinton imenovao ju je 1999. u savezni prizivni sud.

Maryanne Trump Barry, koju su dugo smatrali bliskom mlađem bratu, nenadano se našla u njegovoj izbornoj kampanji 2020. kada je Washington Post objavio njezine izjave koje je 2018. i 2019. tajno snimila njezina nećakinja Mary Trump, veoma kritična prema svom stricu.

Nazivajući ga “okrutnim”, “lašcem” i čovjekom bez načela, Maryanne Trump Barry se okomila na njegovu migracijsku politiku koja je dovela do razdvajanja djece od roditelja na granici i njihova slanja u prihvatilišta. “On se jedino želi svidjeti svojoj izbornoj bazi”, rekla je na toj snimci. “Nema nikakvih načela. Baš nikakvih.”

Mary Trump je objavila knjigu (“Previše i nikad dosta – kako je moja obitelj stvorila najopasnijeg čovjeka u svijetu”) u kojoj kritikuje “toksičnu porodicu” u kojoj je rastao bivši američki predsjednik. (Foto: PrtScn)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje