Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšena žena: Provozala lava u kabrioletu

Preuzmite sliku

Mladunče lava uživalo je u vožnji bentleyem ulicama Pattaye.

Tajlandska policija uhapsila je ženu Sawangjit Kosoongnern koja je lava, njenog ljubimca, provozala u kabrioletu ulicama Pattaye, piše BBC.

Na video snimku koji se dijeli na društvenim mrežama vidi se mladunče lava, vezan lancem, na zadnjem sjedištu bijelog bentleya s otvorenim krovom.

Iako na Tajlandu nije protivzakonito posjedovati lava, on mora biti zvanično registrovan.

Vlasti su saopštile da je Sawangjit Sawangjit kupila životinju od Tajlanđanina u jednoj provinciji i koji je lava dopremio u Pattayu.

Međutim, prije toga nije uspjela registrovati životinju, zbog čega nema pravo na vlasništvo. Optužena je za nelegalno posjedovanje divlje životinje, a kazna koja je zaprijećena iznosi kaznu od godinu dana zatvora i novčanu od 2.800 dolara (oko 5.000 KM).

Policija je podnijela i krivičnu prijavu protiv muškarca iz Shri Lanke, koji je držao lava u vili sa bazenom, ali nije uspjela da ga privede, jer više ne boravi na Tajlandu.

On je trebalo da bude optužen za izvođenje divlje životinje na javna mjesta, za šta je zaprijećena zatvorska kazna od šest mjeseci i novčana od oko 1.000 eura (oko 2.000 KM)

Muškarac koji je prodao lava, također će se suočiti sa optužbama za premiještanje životinje bez dozvole.

Zvaničnici kažu da trenutno na Tajlandu ima 224 lava koji su u legalnom vlasništvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje