Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubio suprugu jer ga je tjerala da jede palačinke: “Željela me je udebljati”

Preuzmite sliku

Nevjerovatan motiv za ubistvo supruge imao je 85-godišnji Steven S. u Washingtonu.

Policiji je rekao kako je nožem ubio suprugu Sharron jer ga je tjerala da jede palačinke.

Kako je izvijestio New York Post (NYP), susjedi su čuli svađu para i zvali njihovog sina, ali je već bilo prekasno.

Steven je kao razlog naveo da mu je supruga htjela na silu staviti palačinke za doručak. Rekao je kako je nedavno izgubio 25 kilograma tokom boravka u bolnici. Sharron je željela da se ponovno udeblja.

Kada je odbio jesti palačinke, između njih dvoje je izbila svađa, prenosi Fenix magazin.

Susjedi su čuli jauke iz porodične kuće i pozvali sina koji živi u blizini. Kada je stigao, Steven S. mu je navodno dao nož i priznao zločin. Potom je pokušao počiniti samoubistvo, navodi NYP.

Naime, kada je policija stigla na mjesto zločina, Steven S. je zgrabio još jedan nož i njime se ozlijedio. Djelatnici hitne pomoći su ga spriječili.

Steven i Sharron S. odvedeni su u bolnicu, gdje su doktori proglasili ženu mrtvom. Obdukcijom je ustanovljeno kako je žena ubodena jednom u leđa, a ubod joj je probio srce.

Steven S. je kazao kako je njegova supruga voljela disciplinu. Htjela ga je natjerati da jede jer ga je “jako voljela i željela da bude dobro”, kazao je.

Nakon boravka u bolnici, Steven je uhapšen i optužen. Uprkos prvim izjavama, izjasnio se da nije kriv. Pritvoren je bez mogućnosti jamčevine i čeka suđenje, saopćio je NYP.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,