Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Trump ili Kim: Govor tijela otkrio ko je jači i dominantiji

Preuzmite sliku

– Od prvog zajedničkog trenutka i američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski lider Kim Jong-un su nastojali odati dojam da jedan dominira nad drugim, kaže u razgovoru za uglednu agenciju Reuters ekspertica za govor tijela Karen Leong, inače direktorica u singapurskoj kompaniji Influence Solutions.

Ona smatra da je pokušaj preuzimanja kontrole nad sastankom posebno bio vidljiv tokom prvih 60 sekundi njihova susreta.

– Njihovo je rukovanje bilo rukovanje ravnopravnih ljudi, a čini se da je Trump bio prilično svjestan te činjenice pa je osjetio potrebu pokazati da je on vođa, kaže Leong i pojašnjava da je upravo američki predsjednik najviše pričao pred kamerama, a Kim je slušao te se triput okrenuo prema njemu dok su hodali prema prostoriji u kojoj su se sastali u četiri oka.

Ipak, ni Kim se nije dao sasvim smesti pa je nekoliko puta potapšao Trumpa ne bi li i on pokušao pokazati da kontrolira situaciju.

U sljedećem je trenutku izgledalo da je Trump ponovno preuzeo inicijativu jer je on Kima uveo u spomenutu prostoriju, stavljajući mu ruku na leđa.

Leong kaže da su i Trump i Kim jedva skrivali nervozu kad su sjeli: Trump se kiselkasto smiješio i stalno nešto radio s rukama, dok se Kim nagnuo i gledao u pod.

U ovom trenutku valja podsjetiti da se Trump prije sastanka hvalio da će već u prvoj minuti znati je li Kim ozbiljan kada kaže da želi dogovoriti mir. Sudeći prema njegovim kasnijim izjavama, čini se da Trump Kima nije otpisao. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,