Ponedjeljak, 13. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Trenirane mačke kriminalcima u zatvore krijumčare mobitele (VIDEO)

Mobiteli su za kriminalce u zatvorima jako važni jer mogu voditi posao ili prijetiti svjedocima dok su zatvoreni. Golubove su koristili za krijumčarenje kokaina ili marihuane

Kriminalci u Kostarici treniraju mačke koje im krijumčare mobitele u zatvore. U utorak ujutro je ministarstvo pravosuđa objavilo video mačke koju su presreli dok je pokušavala u zatvor La Reforma u gradu Alajuela unijeti mobitel.

Osoblje zatvora je skinulo paket koji je mačka nosila na sebi i unutra su našli mobitel, punjač, zamjensku bateriju i slušalice. Ministarstvo nije preciziralo gdje je mačka tačno uhvaćena niti kako su ju čuvari primijetili, ali su naglasili da je ovo druga trenirana mačka koju su uhvatili u nekoliko zadnjih sedmica. Mačke su puno sigurnije nego da mobitele krijumčare ljudi, a osim toga to je puno jeftinije nego podmićivanje zatvorskih čuvara.

Prije nekoliko godina čuvari su uhvatili goluba koji je prenosio 14 grama kokaina i 14 grama marihuane. Golubovi su puno bolji za transport, ali oni mogu prenositi samo lagane stvari dok mačke mogu nositi mobitele. Mobiteli su za kriminalce u zatvorima jako važni jer mogu voditi posao ili prijetiti svjedocima dok su zatvoreni, piše OddityCentral. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje