Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tinejdžer pokušao spasiti mlađeg brata nakon uragana na Floridi, obojica su se utopili

Preuzmite sliku

Šestogodišnji Tahjir Burrowes odlutao je 5. oktobra iz svog doma na Floridi, noseći samo majicu kratkih rukava i pelenu te krenuo ravno prema kanalu poplavljenom uraganom, piše NBC News.

Imao je najteži oblik autizma i vukla ga je voda, ispričala je njegova majka dodajući da je oluja srušila ogradu oko njihova imanja dajući dječaku, koji nije govorio, priliku da neopaženo pobjegne.

Njegov 17-godišnji brat Tahjon znao je da nešto nije u redu čim je izašao iz kupaonice i nigdje nije mogao pronaći svog malog brata.

Lupao je na majčina vrata. “Mama, mama, mama! Tahjir je izašao iz kuće!” povikao je prije nego što je izletio kroz vrata.

Njihova majka, Lachera Burrowes, odmah je uskočila u svoj auto i odvezla se do kanala u blizini njihove kuće u Lehighu. “Nisam ništa vidjela kad sam došla tamo”, rekla je. “Sve je bilo mirno”, dodala je.

Par sati kasnije policija je našla oba dječaka mrtva

Pozvala je policiju i pretraživali su ulicu po ulicu. Nekoliko sati kasnije, detektiv je stigao na njena ulazna vrata. Vlasti su pronašle njena oba sina: utopili su se u kanalu.

Kako piše NBC, majka Lachera vjeruje da je Tahjon skočio za mlađim bratom.

“Njih su dvoje bili najbolji prijatelji, uprkos razlici u godinama, i Tahjon je uvijek znao šta treba učiniti kako bi njegov brat ostao miran i sretan.

“Ne znam bi li oni mogli živjeti jedan bez drugog. Nije mogao tu stajati i ne uskočiti ako ga je vidio”, rekla je i dodala da bi isto napravila da je prva stigla.

Glasnogovornik ureda šerifa okruga Lee potvrdio je smrt dvojice braće, dodajući da se ne sumnja na zločin.

Na Floridi je u uraganu Ian poginulo 130 ljudi, što ga čini najsmrtonosnijim uraganom na Floridi od 1935. godine, piše NBC News. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,