Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snažna eksplozija odjeknula ispred aerodroma u Kabulu

Preuzmite sliku

Sekretar za medije Pentagona John Kirby potvrdio je da je došlo do eksplozije ispred međunarodnog aerodroma Hamid Karzai u Kabulu, a CNN izvještava da je najvjerovatnije u pitanju samoubilački napad.

“Možemo potvrditi da je došlo do eksplozije ispred aerodroma u Kabulu. Stanje sa žrtvama za sada nike jasno. Kad budemo mogli, dat ćemo dodatne detalje,” objavio je Kirby na Twitteru.

Jedan američki zvaničnik je za CNN rekao da ima povrijeđenih Afganistanaca, ali da još nema informacija da li su Amerikanci povrijeđeni. Eksplozija se desila ispred jedne od ulaznih kapija i čini se da je to samoubilački napad, potvrdila su za CNN tri američka zvaničnika. Na vratima je bilo mnoštvo Afganistanaca koji su pokušavali pristupiti aerodromu.

Do eksplozije je došlo na ulazu na kojem su stacionirani britanski vojnici. Radi se o jednom od ulaza koji su u međuvremenu zatvoreni nakon što su se pojavile prijetnje terorističkim napadom.

Britanski ministar obrane rekao je da zasad nemaju informacije o žrtvama. Bijela kuća je potvrdila da je američki predsjednik Joe Biden informiran o razvoju događaja. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,