Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo jedan od najvećih mafijaša u New Yorku

Preuzmite sliku

Carmine Persico, vođa jedne od glavnih njujorških bandi je preminuo radi posljedica dijabetesa. Preminuo je u 85. godini, nakon što je odslužio 33 od ukupno 139 godina zatvorske kazne.

Iza sebe je ostavio ženu, dvoje djece i 15 unuka. Bio je poznat kao “Zmija”, a taj je nadimak mrzio.

Vjeruje se da je kriminalne radnje nastavio obavljati čak i nakon što je završio iza rešetaka, tako da se njegova banda smatra jednom od najuspješnijih u historiji.

Rođen je 1993. godine u Brooklynu, a prije nego je napunio 18. godina uhapšen je zbog ubistva. Kao tinejdžer je napustio školu i postao vođa ulične bande, a sa 17. je uhapšen kao glavni osumnjičeni za ubistvo tinejdžera u uličnoj tuči. Ipak, naposlijetku nije bio osuđen za ubistvo.

“Njegova reputacija je bila takva da su ga smatrali veoma inteligentnim i ‘čvrste ruke’, a postao je legenda do 17 godine. Kasnije je smatran legendom u Brooklynu”, rekao je Edward a McDonald, prenosi BBC.

Vjeruje se da je Carmine bio upetljan u više od 20 ubistava koje je ili naručio, ili obavio lično.

U šezdesetim je uhvaćen kako davi muškarca u jednom od američkih barova, ali ni tada nije optužen jer niko nije želio svjedočiti protiv njega. On je također uvezan u brojna pranja novca, napade, krađe, pokušaje silovanja te nepropisno posjedovanje oružja.

Njegov advokat je nedavno izjavio kako Carmine u zatvoru nije dobijao njegu koja mu je bila potrebna, te kako je to jedan od glavnih uzroka njegove smrti. (Tanjug)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: